dinsdag 17 november 2009

Combi Jong/A1 FC Utrecht wint van zaterdag hoofdklasser ARC

Op dinsdagavond 17 november 2009 heeft een combinatie van Jong en FC Utrecht A1 met 1-5 gewonnen van de zaterdag hoofdklasser ARC uit Alphen aan de Rijn. Alle doelpunten, ook de tegentreffer, werden gescoord door de Jonge Domstedelingen. Het was een nuttig oefenduel voor trainer/coach Robbie Alflen.

Dsc06210 Dsc06213Dsc06228

FC Utrecht, 5x Jong en 6x A1, begonnen gedreven aan de wedstrijd. Er was nog niets weggegeven toen in de 11e minuut de Jong Domstedelingen een corner kregen die werd afgeslagen. De bal kwam vervolgens bij Zakaria Amrani die in de 16m zijn man uitkapte en in de verre hoek binnenschoot, 0-1. Met een kleine 20 minuten op de klok hadden de Alphenaren een grote kans met een snelle counter en een schot van ongeveer 25m die maar net naast ging. Een paar minuten later, in de 21e minuut, was het andersom. Atilla Yildirim was goed doorgegaan tot op de achterlijn, ging zelf richting goal tot het doelgebied en kon van ongeveer 1m vanaf de achterlijn binnenschieten, 0-2. Een snelle 0-3 volgde toen Stefano Lilipaly in de 24e minuut met een droogschot van 25m binnenschoot. Een paar minuten later had ARC wederom een goede aanval met een steekbal door het midden waarna de Utrechtse verdediger werd uitgekapt. Het schot was goed om de keeper geplaatst maar ging net naast. In de 27e minuut was er dan de treffer voor ARC. Uit een corner en een ongelukkig duel passeerde de bal via een Utrecht-speler de doellijn, 1-3. Dit was tevens de ruststand.

Dsc06232 Dsc06241 Dsc06248

De 2e helft was net als de 1e in een lekker tempo en binnen 2 minuten was er alweer een goede kans voor de Jonge Domstedelingen. Tony Schreurs gleed uit op de punt 16m, Stefano Lilipaly nam goed over en kon Atilla Yildirim aanspelen die helaas tegen de Alphense keeper schoot. In de 60e minuut was het dan wel Atilla Yildirim die zijn 2e van de wedstrijd kon maken. Een niet goed uitverdedigde corner kwam voor zijn voeten en van een meter of 8 kon hij de 1-4 binnenschieten. 5 minuten later was het Stefano Lilipaly die een goede steekpass van Tony Schreurs kreeg, de keeper omspeelde maar helaas tegen de inglijdende verdediger schoot. In de 74e minuut was het wel raak bij Evert Brouwers die goed zijn man uitkapte in de 16m en de 1-5 binnenschoot. In de 86e minuut was het dan weer een goede kans voor het strijdende ARC. Bij Utrecht werd er geklungeld achterin waardoor ARC een goede voorzet bij de 2e paal kon afgegeven. Echter de duikkopbal ging net naast. De laatste kans van de wedstrijd was voor de Domstedelingen. In de 87e minuut kon Atilla Yildirim goed de 16m insnijden maar schoot tegen i.p.v. langs de Alphense doelverdediger. Hierdoor bleef het 1-5 en kon trainer/coach Robbie Alflen terugzien op een goed en nuttig oefenduel.

ARC 1 - Jong/A1 FC Utrecht 1-5 (1-3). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong/A1 FCUtrecht: Joey Swanink, Justin de Ruyter, Bart Vriends, Bart van Wieringen, Jahmill Flu (78' Kai Heerings), Nick de Jong (46' Tony Schreurs) Zakaria Amrani, Stefano Lilipaly, Anouar Kali, Evert Brouwers, Atilla Yildirim.