maandag 9 november 2009

Jong FC Utrecht heeft geen moeite bij en tegen Jong Haarlem

Op maandagavond 9 november 2009 was Jong FC Utrecht afgereisd naar Noord-Holland om daar tegen Jong Haarlem te spelen. De Jonge Domstedelingen hadden geen moeite met de plaatselijke Beloften en wonnen dan ook met 1-4. Het enige smetje op de wedstrijd was de rode kaart voor Ismo Vorstermans.

De wedstrijd tegen Haarlem was tevens een ontmoeiting van oude bekende. Frank van der Zwan was vorig seizoen enige tijd verhuurd geweest aan Haarlem en ook Atilla Yildirim was geen onbekende bij de Haarlemmers. In de Haarlemse gelederen zaten Irfan Bachdim en Sjoerd Molleman, beiden ex-FC Utrecht. De wedstrijd zelf was duidelijk in het voordeel van de Domstedelingen. Met in de Utrechtse basis 11 eerste selectie-spelers, Francis Dichoh, Kevin Vandenberg en Barry Maguire. Ook was er een basisplaats op linksback voor Randy Wolters. De betere kansen waren er voor Jong FC Utrecht. Het was dan ook in de 23e minuut toen Barry Maguire uit een mooi genomen vrije trap van ruim 25m de 0-1 op het scorebord zette. Jong FC Utrecht domineerde het spel maar af en toe was er slordig balverlies op het middenveld door beide partijen. Voor de rust waren er nog kansen om de voorsprong te verdubbelen, echter net naast en de lat zaten in de weg.

Dsc06020_2 Dsc06041 Dsc06047

De 2e helft was nog maar 5 minuten bezig toen Barry Maguire met een goede vrije trap Francis Dichoh vond die de bal binnen kon koppen, 0-2. Nog geen 10 minuten later was de beurt aan Kevin Vandenberg die met een schot van binnen de 16m trefzeker was, 0-3. Daarna was er een goede aanval waarbij Vandenberg in de 16m was aangespeeld en tegen de vlakte werd gelopen. Waar menigeen dacht aan een strafschop vond de scheidsrechter het niets en liet doorspelen. De ere-treffer werd in de 64e minuut door de beste speler aan Haarlemse zijde, Irfan Bachim. Hij kon in een van de weinige kansen aan de kant van Haarlem uit de rebound de bal binnenschieten, 1-3.  Het enige smetje op de wedstrijd was in de 66e minuut toen Utrecht-aanvoerder Ismo Vorstermans op het middenveld iets te laat was met zijn pittige tackle op zijn oude medespeler Irfan Bachdim. De arbiter van dienst oordeel was zelfs direct rood waardoor de Domstedelingen verder moesten met 10. Ondanks met een man minder bleef Jong FC Utrecht controle houden over de wedstrijd en was er in de slot minuut nog het doelpunt van Kevin Vandenberg die uit een rebound de bal goed binnenschoot voor de eindstand, 1-4.

Jong Haarlem  - Jong FC Utrecht 1-4 (0-1). Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Wesley de Ruiter, Edwin Soenarto, Francis Dickoh, Mike van der Kooij, Randy Wolters, Erixon Danso (80' Kevin Huijsman), Barry Maquire, Ismo Vorstermans, Ingmar Maayen, Frank van der Zwan, Kevin Vandenbergh.