dinsdag 10 november 2009

Jong FC Utrecht in de 2e helft gemakkelijk langs Jong Geinoord

Op dinsdagavond 10 november 2009 speelde Jong FC Utrecht voor de 3e ronde in de Alternativie Beloften Competitie in Nieuwegein tegen Jong Geinoord. Tot de rust konden de gastgevers de nul houden. Na aanvang van de 2e helft was het binnen 2 minuten 0-1. Er zouden nog 4 doelpunten volgen, echter daar werd er één van afgekeurd en werd het dus 0-4 winst voor de Jong Domstedelingen.

In verband met een betere lichtinstallatie bij de buren werd er gespeeld op het veld van vsv Vreeswijk. Echter was deze zoals aan de foto's te zien zijn ook niet helemaal top. Jong FC Utrecht startte de wedstijd met 2 basisplaatsen voor de A-junioren Gevéro Markiet en Bart Vriend. De 2 andere A-junioren Leon de Kogel en Maikel Matze vielen in bij aanvang van de 2e helft. Ook waren er weer de eerste speelminuten voor Jahmill Flu. De verdediger is na blessureleed en een revalidatie die langer dan een jaar heeft geduurd op de goede weg naar een volledig herstel. Aan de kant van Jong Geinoord speelde ex-FC Utrecht-speler, Jasper Attevelt, mee. Jong FC Utrecht had duidelijk het betere van het spel en Jong Geinoord had af en toe een speldenprik richting doelman Erik Cummins. De doelman aan de andere zijde had een drukke avond en kon zijn klasse tonen. Gedurende de wedstrijd had hij een paar goede reddingen en was dan ook de beste an de kant van de Nieuwegeiners. Jong Geinoord wist met hard werken tot de rust de nul te houden ondanks een paar goede kansen aan Utrechtse zijde.

Dsc06087 Dsc06105 Dsc06106

Trainer Rbbie Alflen was toch niet te vreden over het spel van zijn ploeg gedurende de 1e helft en vond dat het in de 2e beter moest. Jahmill Flu had zijn beoogde 45 wedstrijdminuten gehad en werd vervangen door Maikel Matze. Tony Schreurs zat er doorheen en zijn vervanger was Leon de Kogel. Vervolgens werd Evert Brouwers vervangen door Randy Wolters. De laatste liet direct zien dat hij zich voorin op links aan de buitenkant als een vis in het water voelde. Met zijn eerste balcontact zocht hij zijn tegenstander op, omspeelde hem en gaf een goede pass aan Atilla Yildirim die in de 47e minuut de 0-1 binnenschoot. De aanvallen van de Jonge Domstedelingen waren nu nog gevaarlijker en voor Jong Geinoord was het bijna alleen maar verdedigen. In de 62e minuut werd de 0-2 afgekeurd voor vermeend buitenspel. Na een paar corners en vrije trappen was het in de 75e minuut dan wel 0-2 door Atilla Yildirim die binnen de drukke 16m binnenschoot. In de 85e minuut was het Randy Wolters die samen met Kevin Huijsman de Geinoordse verdediging te snel afwaren en alleen op de keeper afgingen. Randy Wolters koos voor de 100% kans door de bal af te leggen aan Kevin Huijsman die voor een leeg doel de 0-3 kon binnentikken. Het mooiste doelpunt van de avond was er in de slotminuut van Kevin Huijsman. Met een stift van net buiten de 16m passeerde hij de Geinoordse keeper die iets te ver voor zijn doelstond, 0-4.

Jong Geinoord - Jong FC Utrecht 0-4 (0-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Gevéro Markiet, Bart Vriends, Kai Heerings, Jahmill Flu (46' Maikel Matze), Nick de Jong, Stefano Lilipaly, Kevin Huijsman, Evert Brouwers (46' Randy Wolters), Tony Schreurs (46' Leon de Kogel), Attila Yildirim.