zaterdag 2 mei 2009

FC Utrecht A1 Verliest de laatste competitiewedstrijd

Op zaterdag 2 mei 2009 speelde FC Utrecht A1 in de laatste competitiewedstrijd bij en tegen het Almaarse AZ A1. Voor de Domstedelingen stond er niets meer op het spel en trainer/coach Harry Suvee begon daarom ook met de spelers die dit seizoen het minst gespeeld hadden. Na een ruststand van 1-1 werd de wedstrijd uiteindelijk met 4-1 verloren.

Dsc02763 Dsc02771 Dsc02795

AZ A1 begon scherper aan de wedstrijd. In de 3e minuut was er een verre uitworp en door een dekkingsfout in de Utrechtse verdediging kon AZ de 1-0 binnen koppen. Daarna waren er over en weer wat kleine mogelijkheden waarbij de Alkmaarders een licht overwicht op het veldspel hadden. In de 1e minuut van de blessuretijd kreeg Nourdin een duwtje in de 16m en de scheidsrechter legde de bal op de 11m stip. Zakaria ging er achter staan en kon op slag van rust de gelijkmaker binnenschieten.

In de 2e helft kreeg FC Utrecht A1 langzamerhand steeds meer grip op de wedstrijd. Het bleef echter bij kleine mogelijkheden over en weer. Echter in de 73e minuut was er wederom een een Utrechtse persoonlijke fout en binnen de 16m kon de bal goed bij de 2e paal gegeven worden en werd wederom de bal binnen gekopt, 2-1. Hierna volgden de nodige wissels aan Utrechtse zijde en was er 2 minuten na de 2-1 ook de 3-1. In de 86e minuut werd Randy goed bediend op rechtsbuiten. Hij speelde zijn man uit en gaf de bal breed aan Nourdin die goed binnenschoot. De Alkmaarse assistent-scheidsrechter stak zijn vlag omhoog en direct weer naar beneden. De scheidsrechter floot en keurde onterecht het doelpunt af. Een van de warrige beslissingen van de arbiter die bijvoorbeeld eerder wel een Utrechtse handsbal zag maar 2 Alkmaarse handsballen weg wuifde. In de extra tijd van de 2e helft maakte AZ nog de laatste treffer van de dag, 4-1. Kort daarop werd de wedstrijd beeindigd.

AZ A1 - FC Utrecht A1 4-1 (1-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Utrecht: Roy Pistoor, Zinho Neves, Tim Noordraven (79' Bart Vriends), Sjoerd Molleman, Bart van Wieringen, Jean-Pierre Kerkeboom, Maikel de Harder (61' Kai Heerings), Zakaria Amrani (79' Anouar Kali), Kenneth Mensah (75' Hamza Konus), Stefano Lilipaly (77' Randy Wolters), Nourdin El Harmazi.