maandag 11 mei 2009

Jong FC Utrecht kampioen van de Alternatieve Beloften Competitie

Maandag 11 mei 2009 speelden de nummers 1 (jong FC Utrecht) en 2 (jong Spakenburg) van de Alternatieve Beloften Competitie (ABC) in de kruisfinale tegen elkaar op het sportcomplex van Spakenburg. In de gelederen van jong FC Utrecht bevonden zich vier A1-junioren. Kai Heerings en Randy Wolters begonnen in de basis, Stefano Lilipali en Maikel de Harder maakte hun opwachting in de 2e helft.

Jong FC Utrecht had over het algemeen weinig moeite met de Beloften van Spakenburg en won met 3-6 dan ook de wedstrijd. 3 van de 6 doelpunten kwamen op naam van de A-junioren. Randy, Kai en Stefano wissen alle 3 het net te vinden.
In het begin van de 1e helft was het een beetje afstasten van beide zijden met wat kleine mogelijkheden. In de 25e minuut was het wel raak voor de Domstedelingen. De meeopgekomen Mark van der Marel snee goed de 16m binnen en schoot op de paal, Nick de Jong wist de rebound tegen de touwen te werken, 0-1. Even later, in de 29e minuut, was het diezelfde Nick de Jong met een voorzet die door Randy Wolters werd binnen getikt, 0-2. In de 31e minuut werd Ingmar Maayen net binnen de 16m onderuit geschoffeld. Hij nam zelf de penalty en de 0-3 was een feit. Vanaf de aftrap veroverde FC Utrecht snel de bal en in de 32e minuut had Kai Heerings een schoot van ruim 35m die binnenviel, 0-4. Op slag van rust negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal voor buitenspel waardoor Delano Flemming voor Spakenburg de 1-4 kon aantekenen.

Dsc02872 Dsc02878 Dsc02881

In de 2e helft hadden de Domstedelingen wat wissels. Zou kwamen ook Maikel de Harder en Stefano Lilipaly het in het veld. En was er een bijzondere positie verandering voor Randy Wolters. Hij verhuisde van de linksbuiten naar de linksback plaats. Voor de Domstedelingen sloeg een beetje het gemak toe waar de Blauwen gebruik van maakten. In de 52e minuut was het wederom Delano Flemming die de 4-2 kon maken. FC Utrecht maakte de kansen niet af en in de 67e minuut brak Spakenburg goed door en was er een licht duwtje van La-Vyaremo Blaaspijp. De scheidrechter gaf een penalty en rood voor de Utrechter. De penalty was terecht maar de rode kaart was wel heel erg zwaar aangerekend. Zeker daar 2 eerdere incidenten, een overtreding van de Spakenburgse keeper net buiten de 16m en een belachelijke overtreding op Ingmar Maayen, slechts met geel werden bestraft. FC Utrecht moest verder met 10 en de penalty werd benut door Nick de Groot, 3-4. Dit was tevens het moment voor FC Utrecht om weer wat geconcentreerder te gaan spelen. Hetgeen ook de nodige kansen opleverde. Jeroen Nagel had wat goede mogelijkheden nodig om uiteindelijk met een solo in de 75e minuut de keeper te passeren en 3-5 binnen te schieten. Hierna verzuimde FC Utrecht nog een paar goede kansen af te maken en had ook Spakenburg twee redelijke mogelijkheden. De einduitslag werd bepaald door Stefano Lilipaly die in de 90+1e minuut de 3-6 kon binnenschieten. Met deze overwinning is FC Utrecht net als vorig seizoen kampioen geworden van de Alternatieve Beloften Competitie. Echter de hoofdprijs gaat naar de nummer 2 Spakenburg. Zij krijgen een etentje en mogen een wedstrijd van FC Utrecht gaan bijwonen.

Jong Spakenburg - Jong FC Utrecht 3-6 (1-4).  Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Mark van der Marel('46 Jose Spenrath), Jeroen Nagel, stagespeler Bart ?, Kevin Huijsman(46' La-Vyaremo Blaaspijp), Ismo Vostermans(46' Stefano Lilipaly), Kai Heerings, Tony Scheurs(46' Maikel de Harder), Ingmar Maayen, Nick de Jong, Randy Wolters.