zondag 24 mei 2009

Breukelen Cup; Dag 3, Jong FC Utrecht eindigd op de 3e plaats

Op zondag 24 mei 2009, de 3e dag van de Breukelen Cup, waren er de kruisfinales. Jong FC Utrecht verloor ongelukkig  in de ½ finale van Jong AFC. In de troostfinale werd gewonnen van Jong Volendam waardoor de Domstedelingen op een 3e plaats eindigde.

In de 1e helft tegen de Amsterdammers was het een gelijkopgaande strijd. Met een 4-4-2 opstelling had Randy een nieuwe positie aangemeten gekregen en speelde linksbinnen op het middenveld. Hetgeen wat onwennig maar niet onverdienstelijk werd ingevuld. In de 18e minuut konden de Domstedelingen de Amsterdamse aanval niet goed afslaan. Een voorzet tussen 2 man en ook de kopbal tussen 2 verdedigers werd binnen gekopt. Gelukkig was er in de 21e minuut snel en nog voor de rust de gelijkmaker. Kevin was mee opgekomen en schot binnen de 16m in de lange hoek binnen, 1-1. De pech was toch weer daar toen in de laatste minuut voor de rust Jong AFC een schot van 18m loste die van richting veranderde en keeper Roy kansloos liet, 1-2. In de 2e helft probeerde Jong FC Utrecht tevergeefs de aansluiter te maken. Jong AFC haalde het tempo uit de wedstrijd. Vanaf de bank was er dan ook de trainer die zijn spelers aanmoedigde om vooral iedere gelegenheid aan te pakken om op de grond te blijven liggen en de boel te vertragen. Ook was er te weinig beleving aan de kant van de Domstedelingen. De ruststand was dan ook de eindstand. Jong AFC ging naar de finale tegen Sparta, Jong FC Utrecht moest het in de troostfinale het opnemen tegen Jong Volendam.

Dsc03199 Dsc03215a Dsc03217

Jong FC Utrecht - Jong AFC 1-2 (1-2). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Roy Pistoor, Josxc3xa9 Spenrath, Tim Noordraven(26' Kai Heerings), Roy Schaap, Kevin Huijsman, Elson Rosaria Almeida, Tony Tol(39' Mark v/d Maarel), Randy Wolters, Ingmar Maayen, Irfan Bachdim(26' Tony Scheurs), Ismo Vostermans.

In de troostfinale, wedstrijd om plaats 3 en 4, was Jong Volendam de tegenstander. Het andere Oranje had zo goed als geen rust van de wedstrijd ervoor en moest direct weer aan de bak. Jong FC Utrecht had nu wel de pit gevonden die in de vorige wedstrijd zo gemist werd. Het was dan ook in de 7e minuut toen de 1-0 op het scorebord verscheen. Tony S. kon binnenschampen uit een vrije trap van Kevin. Jong Volendam speelde het hele toernooi al fris en aanvallend voetbal en bleef dit ook met de achterstand doen. De Domstedelingen gingen daarin mee hetgeen ten goede van de wedstrijd kwam. Over en weer waren er tot de rust nog wat kleine mogelijkheden. Met de 1-0 voorsprong werd er gerust. De wedstrijd begon weer zoals het was geeindigd met fris en vrij voetbal van beide kanten. Jong FC Utrecht had het betere van het spel en het was dan ook wachten op de 2e treffer. Die kwam er toen in de 16e minuut van de 2e helft Elson op zijn bekende wijze doorjoeg op de keeper en de bal tegen zijn lichaam aangeschoten kreeg. De bal verdween hierdoor in het lege doel, 2-0. Randy, ook nu weer linksbinnen op het middenveld, kreeg ook nog een plotselinge kans. Net buiten de 5m werd hij verrast door een bal die ineens voor zijn voeten kwam. In een reflex schoot hij de bal met rechts over. De Volendammers konden het tij niet keren en het bleef bijde 2-0.

Dsc03242 Dsc03243 Dsc03257_2

Jong FC Utrecht - Jong Volendam 2-0 (1-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Mark v/d Maarel, Ismo Vostermans, Kai Heerings, Kevin Huijsman, Stefano Lilipaly, Tony Tol, Randy Wolters, Ingmar Maayen(23' Elson Rosria Almeida), Tony Scheurs, Tim Noordraven.

De finale tussen Jong Sparta Rotterdam en Jong AFC werd een 1-1 gelijkspel. De eerstgenoemde waren de winnaar van de penalty-carrousel, waardoor de kampioensbeker naar Rotterdam ging. Lees meer op de site van FC Breukelen HIER.