zaterdag 16 mei 2009

FC Utrecht A1 wint bij en tegen VVZ '49 1

Op zaterdag 16 mei 2009 speelde FC Utrecht A1 in verband met het 60-jarig bestaan van VVZ'49 tegen het eerste elftal, kampioen van de zaterdag 2e klasse B. De Domstedelingen wisten de wedstrijd met 0-5 te winnen.

VVZ'49 begon fel aan de wedstrijd. Toch konden de Utrechtse A-junioren elkaar makkelijk vinden. Het was aleen wennen aan het veld in Soest. Het gras was net iets te hoog waardoor de bal niet lekker rolde en hier en daar iets hobbelig. Door het voorgaande kwam de bal in het begin niet strak genoeg aan en doordat VVZ'49 er kort op zat deelde ze een paar pittige overtredingen uit en was er hier en daar een pijnlijke Utrechtse enkel. Na de beginfase waren er een paar goede aanvallen. Stefano had een lob over de keeper maar zag de bal van de lijn gehaald worden. Anouar had een schoot van net buiten de 16m die maar net naast ging. In de 25e minuut was het wel raak. Anouar bediende Maikel de Harder die net binnen de 16m de 0-1 binnenschoot. Daarna had Elson nog een mooie lob van ongeveer 20m die op de lat kwam en zag Anouar zijn schot van 20m door de keeper gered worden. VVZ'49 had tussendoor nog wel een vrije trap van 20m. Roy lag goed in de hoek maar hoefde de bal niet te beroeren want die ging net naast de paal over de achterlijn. Met 0-1 werd er gerust.

Dsc02951 Dsc02953 Dsc02978

In de 2e helft was het VVZ'49 met de 1e kans. Een foutje in de verdediging en keeper Fons zag dat Bart van Wieringen kon verhinderen dat de bal over de doellijn ging. Daarna was het weer de jonge Domstedelingen die het net als in de 1e helft het voor het zeggen hadden. In de 53e minuut werd Fernon goed bediend en die kon de keeper passeren, 0-2. Een kleine 10 minuten later jaagde Elson goed door op een terugspeelbal op de keeper. De laatste liet zich verrassen door de snelheid van Elson en in de kluts viel de bal binnen, 0-3. Bij VVZ'49 namen een kwartier voor tijd nog 2 oudgediende afscheid van het eerste elftal  Vervolgens ging FC Utrecht iets te makkelijk en te frievool spelen. Hierdoor moets Fons nog een keer flink strekken om de tegentreffer tegen te gaan. En liggen er op de 16m van VVZ'49 ongeveer 3 truien vanwege het breien aldaar. Uiteindelijk vond Stefano het genoeg en wist hij in de 83e minuut met een schot uit de 2e lijn het net te vinden, 0-4. Ook de laatste treffer was, in de laatste minuut, van Stefano die, in de 16m, de keeper uitkapte en de eindstand op het scorebord zette.

VVZ '49 1 - FC Utrecht A1 0-5 (0-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Startopstelling FC Utrecht: Roy Pistoor, Gevero Markiet, Tim Noordraven, Kai Heerings, Maikel Matze, Jean-Pierre Kerkeboom, Maikel de Harder, Anouar Kali, Elson Rosaria Almeida, Stefano Lilipaly, Randy Wolters.

Wissels: Fons Mulder, Zinho Neves, Bart van Wieringen, Hamza Konus, Zakaria Amrani, Fernon Haselhoef. (Iedereen speelde ongeveer 60 minuten en zat ongeveer 30 minuten wissel.)