zaterdag 25 april 2009

FC Utrecht A1 geeft in de 2e helft de winst uithanden

Op zaterdag 25 april 2009 speelde FC Utrecht A1 op het eigen jeugdcomplex "Zoudenbalch" tegen Twente/Heracles A1. In de 2e helft verzuimde de Domstedelingen de 3-1 uit te breiden. De voorsprong werd zelfs uithanden gegeven en de Tukkers kwamen terug tot 3-3.

Ondanks het gelijke spel speelde FC Utrecht A1 met het ene punt zich veilig. Volgende week spelen de concurrenten Willem II A1 en NEC A1 tegen elkaar. Wat de uitslag dan ook zal zijn, één van de 2 zal dan onder FC Utrecht A1 op plaats 12 eindigen en de promotie/degradatie-wedstrijd moeten spelen. Afhankelijk van het eigen resultaat en die van de andere zal FC Utrecht A1 eindigen op plaats 9, 10 of 11 en ook volgend seizoen op het hoogste platform acteren.

Dsc02688 Dsc02692 Dsc02701

In de 1e helft heeft FC Utrecht A1 het betere van het spel. Het heeft wat mogelijkheden en het is dan ook in de 26e minuut dat Zakaria met een afstandschot van ongeveer 25m via de onderkant lat binnen. Met nog wat kleine mogelijkheden is het in de 40e minuut Maikel de H. die Elson wegstuurt, die zichzelf vrijspeelt en binnen de 16m in de korte hoek de 2-0 binnenschiet. Dit is ook de russtand.
De 2e helft wordt door de Tukkers beter begonnen. Na 5 minuten zetten zij de 1-2 op het scorebord. 2 minuten later jaagt Elson goed door, verslikt de laatste man zich, kan Elson in een 1op1 de keeper uitspelen en de 3-1 binnenschieten. FC Utrecht krijgt daarna nog kansen van Rafael en Randy om de voorsprong te vergroten. Echter de kansen worden niet benut. Twente/Heracles A1 heeft al 5x gewisseld als er een speler geblesseerd van het veld moet. Met 10 man komt het stapje extra en de Domstedelingen laten zich verrassen. In de 75e minuut was er een afstandschot en in de 79e minuut een vrije trap die binnenvielen. Met de 3-3 probeert FC Utrecht A1 het nog wel maar de winst zit er niet meer in. Het geeft dus de winst weg en had het zichzelf volgende week tegen AZ A1 bijna nog moeilijk gemaakt. Echter Willem II A1 en NEC A1 verloren. FC Utrecht A1 is daardoor zo gezegd "veilig" en er mag zelfs in Alkmaar verloren worden om toch op het hoogste platform te blijven.

FC Utrecht A1 - Twente/Heracles A1 3-3 (2-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling FC Utrecht A1: Fons Mulder, Gevero Markiet, Bart Vriends, Tim Noordraven, Maikel Matze, Kai Heerings (82' Jorgin Rijkland), Maikel de Harder (87'Stefano Lilipaly), Zakaria Amrani, Elson Rosario Almeida, Rafael Uiterloo, Randy Wolters.