woensdag 15 april 2009

FC Utrecht A1 wint bij Feyenoord A1

Op woensdag 15 april 2009 heeft FC Utrecht A1 in inhaalwedstrijd bij en tegen Feyenoord A1 met 0-1 gewonnen. Met nog 10 minuten op de klok was er een slechte terugspeelbal die door Elson Rosario Almeida kon worden binnengegeleden. Bij deze glijpartij tussen de Utrecht-aanvaller en de Feyenoord-verdediger en goalie moest de laatste geblesseerd van het veld. Daar Feyenoord-coach Jean-Paul van Gastel al 5x had gewisseld werd er een veldspeler in de goal gezet en moesten de Rotterdammers verder met 10. Hierin werd niet meer gescoord en behaalde de Domstedelingen 3 belangrijke punten en weerhield het Feyenoord A1 de koppositie van Ajax A1 in de competitie over te nemen.

Dsc02612 Dsc02623 Dsc02633

In de 1e helft was er binnen 10 minuten voor FC Utrecht al een grote kans met een schot van Randy bij de 1e paal die de Rotterdamse keeper werd gekeerd. Daarna namen de Rotterdammers enigszins de overhand. Met goed en snelle passing op het middenveld worden de aanvallers aan het werk gezet. De Utrechtse verdediging moest alle zeilen bij zetten. Ook Roy had een paar goede reddingen. FC Utrecht had toch regelmatig wat aanvallen waarbij zij gevaarlijk waren. Echter beide verdedigingen hielden tot de rust de nul.

In de 2e helft kwamen de gasten uit de Domstad beter en feller uit de kleedkamer. Met meer druk naar voren werd er voor elke meter gestreden. Feyenoord bleef wel goed op het middenveld voetballen met goede combinaties met 1x raken. Echter op en nog voor de 16m werden zij gestopt en waren er daarna de Utrechtse aanvallen. Waren er in de 1e helft wat Rotterdamse vrije trappen in de buurt van de 16m. In de 2e helft kreeg Utrecht er ook een paar. Ondanks het overwicht in de 2e helft wilde de bal niet binnenvallen. Tot in de 80e minuut de Feyenoord-verdediger een te korte terugspeelbal op zijn keeper speelde. Elson maakte van deze fout gebruik om de 0-1 binnen te glijden. Bij deze glijpartij raakte de Rotterdamse goalie geblesseerd en moest het veld verlaten. Omdat er al 5x was gewisseld werd een veldspeler onder de lat geplaatst en moest Feyenoord met 10 verder. De resterende minuten was hotse-klotse-begonia-voetbal met onweer en af en toe een bliksemflits. Kai had nog een hard schot op goal, echter recht op de keeper. Na 4 minuten extra tijd hield de arbiter het voor gezien en eindigde hij de wedstrijd. Een terechte overwinning en 3 belangrijke punten.

Feyenoord A1 - FC Utrecht A1 0-1 (0-0). Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FCU : Roy Pistoor, Gevero Markiet, Tim Noordraven, Bart Vriends, Maikel Matze, Kai Heerings, Stefano Lilipaly, Gianluca Nijholt, Elson Rosario Almeida, Tony Schreurs(71' Fernon Haselhoef), Randy Wolters.