zaterdag 4 april 2009

De Graafschap A1 - FC Utrecht A1 gestaakt na ernstige blessure

Op zaterdag 4 april 2009 reisde FC Utrecht A1 af naar Doetinchem om daar een zogenaamde 6 puntren wedstrijd te spelen tegen De Graafschap A1. I.v.m. een ernstige blessure van een De Graafschap-speler werd de wedstrijd in de 53e minuut gestaakt bij een stand van 2-2.

Van het eerste begin gingen beide teams vol in de aanval. In de 1e minuut kwam Keeper Roy al goed ten val en was er een lange blessure-behandeling nodig om hem verder te laten spelen. In de 6e minuut was er een goede opening van Stefano op de linksbuiten spelende Rafael die direct Fernon in de spits bediende. In de draai werd er op doel geschoten, 0-1. In de 13e minuut liet Tim zich in een 1op1 iets te makkelijk opzij zetten of was het toch een overtreding. Het resultaat was de 1-1. FC Utrecht had het betere van het spel maar De Graafschap had ook af en toe wat counter momenten. In de 41e minuut maakte De Graafschap-keeper de fout om te proberen om Elson uit te spelen. Elson pakte de bal af en kon in een leeg doel binnenschuiven. Met de 1-2 werd ook gerust.

Blessures Dsc02428 Dsc02433

De 2e helft werd voortvarend door de Superboeren begonnen. 2 minuten na de aftrap werd een bal van de punt 16m richting doelgeschoten, een "verkeerde voorzet", die belandde op de binnenkant kruising en viel bij de 2e paal binnen, 2-2. In de 53e minuut was er op het kunstgras van de Superboeren een fataal moment voor een De Graafschap-speler. Bij de landing van zijn sprong slaakte hij direct een kreet en zag het er gelijk niet goed uit. Zijn knieschijf zat niet meer op zijn plaats en was zo'n 5 cm opgeschoven. Met de ambulance werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis om te onderzoeken wat en hoeveel er kapot is in de knie. Hierbij wensen wij hem een spoedig herstel. De wedstrijd werd in overleg met de leiding en de beiden coaches gestaakt. Wanneer en of de resterende 37minuten worden uitgespeeld zal door de KNVB later worden bepaald. Ook FC Utrecht keeper Roy ging na de wedstrijd direct langs het ziekenhuis om naar zijn arm te laten kijken.

De Graafschap A1 - FC Utrecht A1 2-2 (1-2) gestaakt. Voor meer wedstrijd foto's klik HIER.

Opstelling: Roy Pistoor, Gevero Markiet, Tim Noordraven, Kai Heering, Hamza Konus, Tony Scheurs, Gianluca Nijholt, Stefano Lilipaly, Elson Rosaria Almeida, Fernon Haselhoef, Rafael Uiterloo.