zaterdag 18 april 2009

Heerenveen A1 pakt winst in Utrecht

Op zaterdag 18 april 2009 speelde FC Utrecht A1 op het kunstgras van het eigen jeugdcomplex "Zoudenbalch" tegen sc Heerenveen A1. Kwam FC Utrecht A1 in de 1e helft op voorsprong, in de 2e helft deed een (te) snel genomen vrije trap en een buitenspel doelpunt de Domstedelingen de das om.

Dsc02665 Dsc02673a Dsc02674

In de 1e helft was het Heerenveen A1 die het betere van het spel had. FC Utrecht A1 had wat moeite met de opbouw van de Friezen. Echter tot uitgesproken kansen kwam het niet voor Heerenveen. Fons had een paar makkelijke reddingen. De Domstedelingen kwamen ook niet echt heel gevaarlijk in de Heerenveense 16m. Tot 7 minuten voor de rust. Randy speelde Tony aan die tegen een pittige tackle aanliep, de scheids gaf voordeel omdat in de kluts de bal goed voor Elson viel. Elson kon binnen de 16m de keeper passeren, 1-0. Met nog een knappe vrije trap van Heerenveen en de redding van Fons werd er met de voorsprong gerust.

In de 2e helft speelde FC Utrecht A1 met wat meer druk naar voren en waren er kansen op een grotere voorsprong. Uit een voorzet van Elson schoot Fernon net voorlangs, Elson zelf koos voor het schot ipv van de voorzet op Randy en schoot op de paal, Randy schoot hard in de korte hoek maar de keeper redde en Stefano schoot ook voorlangs. Heerenveen zag de aanvallen door de Utrechtse verdediging geparreerd worden. Tot de 72e minuut waarbij de Friezen net buiten de 16m een vrije trap kregen. Fons controleerde of zijn muur goed stond liep naar zijn positie en nog voordat hij klaarstond werd de vrije trap (te) snel genomen en viel deze binnen, 1-1. In de 77e minuut had Heerenveen een snelle aanval die dwars door de Utrechtse defensie sneed. Echter de Utrechtse assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel nog voordat de bal werd binnengeschoten. Een aantal seconden leek het er ook op dat de scheidsrechter dit overnam maar uiteindelijk wuifde hij het vlagsignaal weg en was er de 1-2 achterstand. Met Kenneth en Zakaria probeerde trainer/coach Harry Suvee het nog te kenteren. Kenneth kreeg nog een kans maar uit de kluts met de keeper kon hij het doel niet vinden. Woensdag was er de vreugde van de winst, vandaag was er de domper van het verlies.

FC Utrecht A1 - sc Heerenveen A1 1-2 (1-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling FC Utrecht: Fons Mulder, Gevero Markiet, Bart Vriends, Tim Noordraven, Hamza Konus (78' Kenneth Mensah), Tony Scheurs, Stefano Lilipaly, Gianluca Nijholt (80' Zakaria Amrani), Elson Rosario Almeida, Fernon Haselhoef (72' Jean-Pierre Kerkeboom), Randy Wolters.