dinsdag 7 april 2009

FC Utrecht A1 speelt gelijk bij en tegen AjaxA1

Op dinsdagavond speelde FC Utrecht A1 de inhaalwedstrijd tegen Ajax A1 op het jeugdcomplex "De Toekomst" in Amsterdam. Na in de 1e helft te zijn achter gekomen op 0-1 kwamen de Domstedelingen in de 2e helft goed terug tot 1-1 en waren er zelfs kansen op de 1-2. Deze werden jammer genoeg niet verzilverd en nam FC Utrecht A1 één punt mee terug naar de Domstad.

Dsc02471_2 Dsc02511 Dsc02525

In de 1e helft maakt Ajax A1 de 1-0 en hadden zij ook het iets betere van het spel. Echter tot de 16m daar binnen kwam de verdediding van FC Utrecht niet echt in de problemen. Alleen tijdens het genoemde doelpunt werd de speler niet aangepakt en kon deze van bijna de middenlijn opstomen en binnenschieten.

In de 2e helft scoorde FC Utrecht terug en hadden zij het betere van het spel. Er werd meer en sneller druk gezet. Meer vooruit gevoetbalt en de Amsterdammers hadden moeite met de lange bal die daarom wat meer maar wel met succes werd gehanteerd. Ook de Utrechtse gelijkmaker van Fernon was een situatie waar hij over een groot deel van het veld ongehinderd kon opstomoen en binnenschieten. Ajax kwam er af en toe dreigend uit maar de verdediging en goalie stonden goed. Verder waren er nog 2 schietkansen van Rafael, naast en over, en ook van Stefano, in de handen van de keeper. En was er nog een handsbal in de 16m die niet door de scheidsrechter en zijn onpartijdige assisent werden toegekend, Ajax had voornamelijk gemakkelijk gekregen vrije trappen in de buurt van de Utrechtse 16m. De meeste gingen gelukkig over en naast op een hachelijk moment in de blessuretijd. Maar ook deze werd uiteindelijk goed verdedigd en bleef het bij de 1-1. Een meer dan zeker verdiend punt.

Ajax A1 - FC Utrecht A1 1-1 (0-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER

Opstelling: Roy Pistoor, Gevero Markiet, Tim Noordraven, Bart Vriends, Maikel Matze, Tony Schreurs, Gianluca Nijholt, Stefano Lilipaly, Kai Heerings (45' Fernon Haselhoef), Elson Rosario Almeida, Rafael Uiterloo.