vrijdag 8 mei 2015

VVV-Venlo wint van kampioen NEC en gaat naar de playoffs

Op vrijdag 8 mei stond er voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Een duel waarbij er nog veel op het spel stond voor de Venlonaren aangezien de play-offs bereikt konden worden. Dan moest er wel een goed resultaat behaald worden tegen NEC Nijmegen. Bij het betreden van de grasmat vormden de spelers van VVV-Venlo een erehaag voor de kampioen van de Jupiler League en heette de Gelderlanders welkom. Een zeer mooi gebaar voor de meer dan terechte kampioen met meer dan honderd punten en nog een treffer verwijderd van de magische grens van honderd gescoorde doelpunten.

Het duurde lang voordat een van de ploegen gevaarlijk werd. Daarom viel het openingsdoelpunt ook uit de lucht. Na ongeveer een half uur spelen kon VVV-Venlo uitbreken. Vanaf rechts vond Vito van Crooij de goed voor zijn man gekomen Melvin Platje. De spits schoot van dichtbij de bal hard tegen de touwen: 1-0. Het leek wel alsof dat voor de mannen van Maurice Steijn het sein was om alle schroom van zich af te gooien. De aanval werd plots veel meer gezocht en er kwamen enkele kleine kansjes. Het dichtste bij een tweede Venlose treffer was nog Van Crooij die net naast kopte.
VVV-Venlo kwam erg goed uit de kleedkamers en binnen de minuut had Randy Wolters de 2-0 moeten scoren. Vrij voor NEC-doelman Mike Vanhamel schoot de aanvaller tegen de uitgekomen goalie aan. Even later was Wolters met een trap tegen de lat er weer dicht bij. Enkele tellen later was VVV-Venlo in mineur nadat doelman Vanhamel met een lange bal Sjoerd Ars vond en de gelijkmaker scoorde: 1-1. Het was een memorabel doelpunt aangezien het de honderdste Nijmeegse goal van het seizoen was. Met een prachtige redding hield Niki Mäenpää zijn doel vervolgens enkele minuten later schoon. Ondertussen sijpelde vanuit Rotterdam slecht nieuws door aangezien Sparta Rotterdam op voorsprong was gekomen tegen De Graafschap. Prompt was Van Crooij met een kopbal dichtbij de hernieuwde Venlose voorsprong. Maar ook aan de andere kant waren de gasten dicht bij de 1-2. Met behulp van een blunder van NEC Nijmegen-doelman Mike Vanhamel werd het alsnog 2-1. De Belg liet een simpel ogend schot van Wolters door zijn vingers glippen. De sfeer werd er tien minuten later beter op in Seacon Stadion - De Koel - toen De Graafschap op gelijke hoogte kwam in Rotterdam en daardoor VVV-Venlo weer virtueel deelnemer van de play-offs was. Het geloof in een goede afloop was er weer en Ramon Voorn had de 3-1 op de schoen. Negen minuten voor tijd stoomde Niels Fleuren op, draaide en kapte en bediende Dylan Donkers. De net ingevallen Donkers verschalkte invaller-doelman Stan Bijl en er barste een vervroegd feest los: 3-1. Ondertussen bleven de bezoekers met een schuin oog de tussenstand in Rotterdam bestuderen. Toen daar het verlossende nieuws uit Rotterdam kwam dat De Graafschap een punt had gepakt was de deelname aan de play-offs veilig gesteld. De restererende minuten werden uitgespeeld zonder treffers waardoor VVV-Venlo met een 3-1 zege op kampioen NEC Nijmegen het reguliere seizoen afsloot. Aanstaande maandag staat alweer het volgende duel op het programma. De ploeg van Maurice Steijn treedt dan aan tegen FC Oss in de eerste ronde van de play-offs.

VVV-Venlo – NEC Nijmegen 3-1 (1-0)Voor alle westrijdfoto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 32. Platje 1-0, 50. Ars 1-1, 65. Wolters 2-1, 80. Donkers 3-1
  • Gele kaart: Post (VVV-Venlo); Foor, Van Eijden en Daemen (NEC Nijmegen).
  • Toeschouwers: 4900.
  • Scheidsrechter: Sanders.
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Buwalda, Promes, Altheer en Fleuren; Post, Nijholt en Voorn; Wolters (76. Donkers), Platje (79. Balkestein) en Van Crooij (83. Elito).

Opstelling NEC Nijmegen: Vanhamel (76. Bijl); Leiwakabessy (27. Disveld), Conboy, Van Eijden, Breinburg; Appiah, Diarra (46. Emilsson), Daemen; Limbombe, Ars en Foor.