maandag 11 mei 2015

VVV-Venlo win bij FC Oss in 1e ronde Playoffs

Op vrijdag 11 mei was het zover: de Jupiler Play-Offs 14|15 begonnen voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf. In het Frans Heesen Stadion te Oss was de plaatselijke FC de tegenstander in de eerste wedstrijd van de eerste ronde.

Met Joppen terug in de basis na zijn schorsing en Buwalda op de bank begonnen de Venlonaren sterk aan de wedstrijd: in de eerste 10 minuten kwamen de gastheren er nauwelijks aan te pas en probeerden de geelzwarten meteen de diepte te zoeken. Dat lukte enkele maanden goed via de rechterkant, maar de zuiverheid in de eindpassing ontbrak waardoor er niet direct echte uitgespeelde kansen te noteren waren. Het enige Osse wapenfeit werd ingeleid doordat Joppen zich verslikte in een eenvoudig balletje en de Osse aanvallers dachten te profiteren. Goed handelend optreden van Fleuren en Promes voorkwam schade, en daarmee kabbelde de wedstrijd het eerste kwartier in. Maar een minuut later was het prijs: Post op karakter, speelt de bal loepzuiver op Platje en die vindt Wolters. Wolters schiet eenvoudig binnen en zet zo de 0-1 op het bord. Daarna is FC Oss het even helemaal kwijt en in minder dan 200 seconden krijgen Platje en Wolters de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar dat laten de aanvallers van VVV-Venlo na en zo komt FC Oss met de schrik vrij en blijft het slechts 0-1. En bij de eerste de beste echte kans aan de andere kant is het daar wel raak: na een vrije trap komt de bal in het Venlose zestienmetergebied, er wordt niet goed verdedigt en daar profiteert Kok van die de 1-1 aan laat tekenen. Nu zijn de Venlonaren de kluts kwijt en even later is er een reuzenkans voor FC Oss die door Mäenpää onschadelijk wordt gemaakt. Na 37 minuten is het Wolters die op avontuur gaat in de Osse zestien en daar opzichtig tegen de grond wordt gewerkt: scheidsrechter Manschot kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Het Osse publiek is woedend en scheldt de scheidsrechter, Wolters en penaltynemer Platje de huid vol, maar laatstgenoemde blijft ijskoud en schiet de bal binnenkant paal achter Koopmans. Zo staan de Venlonaren weer verdiend op voorsprong. Met die 1-2 is ook de ruststand bereikt.

Na de rust komen dezelfde spelers op het veld en is de eerste kans na 2 minuten voor FC Oss: Altheer is onoplettend en heeft het geluk dat Mäenpää met een wilde sprong de instormende Osse aanvaller van een doelpunt af weet te houden, zodat de Venlonaren de marge van een doelpunt behouden. De Osse storm gaat het eerste kwartier niet liggen en de Venlonaren hebben moeite met het felle spel van de tegenstander. In enkele minuten pakt zowel Voorn als Post geel en slaat de vlam af en toe in de pan. Maar omdat de gelijkmaker uitblijft, kunnen de Venlonaren langzaam weer in hun eigen spel proberen te komen. Zo mag Nijholt in de 64e minuut een vrije trap nemen en die bereikt Voorn. Die schampt de bal en raakt hem dus niet vol, zodat keeper Koopmans hem naast ziet gaan. Met Kruijsen voor Nijholt en Buwalda voor Altheer proberen de Venlonaren wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dat lukt niet helemaal en de Ossenaren houden zicht op de gelijkmaker, al weten zij geen uitgespeelde kansen te noteren en is het gevaar vooral van vrije trappen. Maar ook die zijn onzuiver en brengen Mäenpää niet in verlegenheid. Zonder al te veel moeite weet VVV-Venlo zo de voorsprong te behouden en doet prima zaken in het Frans Heesen Stadion. En zo weten onze geelzwarten niet alleen tweemaal te scoren in de eerste wedstrijd van dit tweeluik, maar wordt er zelfs gewonnen op vreemd terrein. Een uitstekende uitgangspositie voor de thuiswedstrijd aanstaande vrijdag in ons eigen Seacon Stadion - De Koel -.

FC Oss - VVV-Venlo 1-2 (1-2)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 16. Wolters (0-1); 22 Kok (1-1); 37 Platje (1-2, pen.)
  • Gele kaart: Kok, Stuij van den Herik, Janssen (FC Oss); Voorn, Post, Nijholt (VVV-Venlo)
  • Rode kaart: Kok (2x geel) (FC Oss)
  • Toeschouwers: 1.500
  • Scheidsrechter: Manschot

Opstelling FC Oss: Koopmans; Jansen, Balk, Stuij van den Herik en Kok; Van den Ouweland, Janssen en Sanusi; Bakx, Kamaci (67. Opoku) en Falkenstein (86. Ten Den)

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Promes, Altheer (75. Buwalda) en Fleuren; Voorn, Nijholt (71. Kruijsen) en Post; Wolters (85. Balkestein), Platje en Van Crooij.