vrijdag 22 mei 2015

Een beter VVV-Venlo verlies toch met 0-1 van NAC Breda

Op vrijdag 22 mei stond de eerste wedstrijd in de halve finales van de Jupiler Play-Offs op het programma. De mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf ontvingen die avond NAC uit Breda in het eigen Seacon Stadion - De Koel -.

De beginfase, met de Venlonaren in de nieuwe shirts van het komende seizoen, was voor de thuisploeg. Die ging fel van start en joegen de gastheren continu fel op. NAC had daar zichtbaar moeite mee en de verdediging schoot de bal vaak lukraak weg. Tot echte kansen leidde dat niet in het eerste kwartier, waarna de Venlose storm ging liggen. Dat was voor NAC het startsein om langzaam maar zeker naar voren te trekken. Met een hard schot op de paal van Tighadouini werden de Venlonaren gewaarschuwd. Daarna was het weer geelzwart dat aanviel: Wolters kwam een paar keer goed door over zijn linkerkant, maar de eindpass was niet zuiver genoeg, waardoor Ten Rouwelaar niet echt in de problemen kon worden gebracht. In de 22e minuut kwam De Kamps snoeihard in op Altheer, wat hem een gele kaart met een donkerrood randje opleverde. Altheer kon gelukkig verder na een blessurebehandeling. Later in de eerste helft moet hij alsnog gewisseld worden: te veel last van de charge van De Kamps. Na een half uur spelen ontsnapt Fernandez aan buitenspel. Zijn lob is niet goed genoeg om Mäenpää te verschalken, maar wanneer hij even later gelanceerd wordt door een prachtige pass van Seuntjens, omspeelt hij de Finse goalie en zet hij de 0-1 alsnog op het bord. Daar tanken de mannen van Breda vertrouwen uit en er volgen enkele aanvallen richting het Venlose doel. Net voor rust lijken de Venlonaren gelijk te maken: een vrije trap van Wolters wordt door Promes op Altheer gekopt. Zijn kopbal gaat buiten bereik van Ten Rouwelaar, maar er is hulp op de Bredase doellijn wanneer Seuntjens de bal daar wegkopt. Zo blijft het 0-1 en worden de kleedkamers opgezocht.

De Venlonaren hebben nog 45 minuten de tijd om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen en ze proberen van begin af aan druk te zetten deze tweede helft. NAC laat hen de bal en wacht rustig af. De Venlonaren zoeken naar een opening, maar kunnen die in eerste instantie geen doorbraak forceren: tot aan de vijandelijke zestien gaat het goed, maar daarna is het voor de mannen uit Breda een koud kunstje om de bal op te ruimen en zo de Venlose aanvallers balend achter te laten. De Venlonaren hebben veruit het meeste balbezit in het eerste gedeelte van de tweede helft, maar het lukt ze maar niet om een bres te slaan in de Brabantse verdediging. Ook wanneer Nijholt een mooie kans vanaf 22 meter krijgt bij een vrije trap voor de geelzwarten, wil het maar niet lukken om de gelijkmaker op het bord te zetten. En wanneer NAC dan eens op de Venlose helft kwam met een snelle counter, was het Seuntjens die hard en hoog over het doel van Mäenpää schiet. Met nog twintig minuten te gaan probeert Platje het vanaf dertig meter als hij Ten Rouwelaar te ver voor het doel ziet staan. De bal gaat over de goalie, maar stuitert op de lat. Minder dan een minuut later weet Platje zich van twee verdedigers te ontdoen en nu gaat de bal wel voorbij Ten Rouwelaar. Die ziet echter dat het leer de binnenkant van de paal raakt en terug het veld in stuitert, tot grote frustratie van de Venlose aanvaller. Zo blijft NAC met het nodige geluk op de been. De laatste 10 minuten gaan de Venlonaren nog hartstochtelijker op zoek naar het doelpunt, daarbij gesteund door het thuispubliek dat als een man achter de ploeg stond de gehele wedstrijd. Het was juist NAC dat tweemaal dicht bij een tweede Bredase treffer was. In blessuretijd moest ten Rouwelaar nog een keer gestrekt na een kopbal van Wolters, maar gescoord werd er echter niet meer in Venlo. Zodoende dient VVV-Venlo aankomende maandag in Breda een 0-1 achterstand zien goed te maken.

VVV-Venlo - NAC Breda 0-1 (0-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 30. Fernandez (0-1)
  • Gele kaart: (VVV-Venlo); De Kamps (NAC Breda).
  • Toeschouwers: 6.350.
  • Scheidsrechter: Mulder.
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Voorn, Nijholt en Altheer (44. Kruijsen); Wolters, Platje en Van Crooij.

Opstelling NAC: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost (46. Swerts) en Amieux; De Kamps, Naah Seuntjens en De Zeeuw (90. Suk); Tighadouini (90. Matic)en Fernandez