maandag 25 mei 2015

VVV-Venlo verlies ook in Breda en is uit de playoffs

Op Pinkstermaandag 25 mei stond de tweede confrontatie met NAC Breda op het programma voor VVV-Venlo in de halve finales van de Jupiler Play Offs. De ploeg van Maurice Steijn en zijn technische staf moesten die middag op bezoek bij de nummer zestien van de eredivisie, om daar te gaan strijden voor een finaleplek. Beide ploegen waren maar op een plek gewisseld: Altheer was te geblesseerd na de charge van De Kamps in de eerste wedstrijd en De Kamps speelde bij de gastheren niet mee.

De eerste minuten van de wedstrijd zijn duidelijk voor VVV-Venlo: er wordt snel gestoord in de Bredase opbouw en bij eigen balbezit worden de zijkanten opgezocht. Van Crooij en Wolters zijn aan de rechter- en linkerkant enkele malen goed op dreef, maar er volgt geen voorzet of deze wordt opgeruimd. Na zes minuten is er gevaar in ons doelgebied: een foute inspeelpass Fleuren leidt de eerste Bredase kans in. De mannen uit Breda schuiven razendsnel op en uiteindelijk wordt er op het Venlose doel geschoten. Gelukkig is onze goalie op zijn post: Mäenpää redt en Voorn ruimt vervolgens op. Na een vreemde actie van Ligeon, die geheel vrijwillig een corner weggeeft, gokken de Bredanaars op buitenspel. Dat is het niet en Promes kan net niet bij de bal komen. Na een kwartier spelen volgt een fase waarin NAC beter is, maar geen echte doelkansen weet te creëren. De Venlonaren houden makkelijk stand en komen langzaam maar zeker weer beter in de wedstrijd. Het spel kenmerkt zich door veel balverlies van beide partijen en door de vele slordigheden gaat de bal veel op en neer en is er nauwelijks lijn in het spel. Na een half uur gokt de Breda-verdediging weer eens verkeerd: het is weer geen buitenspel, nu mag Wolters voorzetten. Die voorzet is hard en laag, maar Van Crooij kan er niet bij, waardoor het Venlose gevaar snel voorbij is. Kort voor rust gaat het dan toch mis: eerst redt Mäenpää nog uitstekend na een Bredase corner met een sublieme redding, maar daarna volgt een nieuwe corner. Uitendelijk blijft de bal lang hangen in de Venlose zestien en drukt Fernandez hem over de doellijn. 1-0 voor de gastgevers. Daarmee moeten de Venlonaren met een 1-0 achterstand de kleedkamer opzoeken en weten ze dat ze in de resterende 45 minuten minstens tweemaal moeten scoren.

Na vijf minuten in de tweed helft gaat Wolters op avontuur. Hij loopt tegen Marcellis op, maar krijgt toch een vrije trap. Die wordt door Van Crooij ingebracht en lijkt te worden opgeruimd. Uiteindelijk valt de bal voor de voeten van Buwalda, maar die kan hem geen kracht en richting geven om Ten Rouwelaar te verschalken. NAC rukt daarna op en komt er enkele malen goed doorheen: eerst is het Mäenpää die een schot van Seuntjens moet stoppen, daarna soleert Matic door de verdediging heen en is zijn voorzet net te hoog voor Fernandez. Zo blijft de achterstand slechts 1 doelpunt, maar de tijd tikt weg in het Venloos nadeel. Een duel tussen Seuntjens en Promes wordt gewonnen door de laatste, al wil de eerste (en het Bredase publiek) een strafschop. Gebeurt niet, maar de Venlonaren moeten ver terug. Met nog 30 minuten op de klok wordt Balkestein gebracht en wordt Promes naar voren gedirigeerd. De Venlonaren gaan va banque spelen en hopen om zo een doelpunt te kunnen forceren. Maar dat houdt ook in dat er ruimte wordt weggegeven achterin. NAC lijkt te profiteren, maar Tighadouini weet de bal bij een vrije schietkans hoog de tribunes in te jagen. En zes minuten later is het Seuntjens die erdoor is. Zijn bal gaat onder Mäenpää door, maar gelukkig naast het doel. In de 70e minuut is het dan toch prijs: Naah soleert door de Venlose verdediging, kapt en draait zich vrij en schiet de 2-0 in de verre hoek achter Mäenpää. Daarmee is het een kansloze missie geworden voor onze geelzwarten die in de resterende tijd drie doelpunten moeten maken om zich nog te plaatsen voor de finale. Een schier onmogelijke opgave. Wanneer Fernandez vervolgens de 3-0 binnenschiet is de Venlose droom op een wonder voorbij. De resterende tijd wordt volgespeeld en er doet zich weinig noemenswaardigs meer voor, zodat de Venlonaren een 3-0 nederlaag moeten slikken en het seizoen voorbij is. De voorbereiding op seizoen 15|16 kan beginnen!

NAC Breda - VVV-Venlo 3-0 (1-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 43. Fernandez (1-0); 70. Naah (2-0); 74. Fernandez (3-0);
  • Gele kaart: Amieux, Ligeon (NAC Breda); Voorn, Balkestein (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 16.800
  • Scheidsrechter: Kamphuis
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Voorn (71. Kruijsen), Nijholt (61. Balkestein) en Post; Wolters, Platje en Van Crooij (82. Gijzen)

Opstelling NAC: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost en Amieux; Matic, Naah, Seuntjens (79. Suk) en De Zeeuw; Tighadouini (86. Zschusschen) en Fernandez (76. Borahsasar)