vrijdag 15 mei 2015

VVV-Venlo speelt thuis gelijk tegen FC Oss en door naar 2e ronde Playoffs

Op vrijdag 15 mei was het zover: de tweede wedstrijd in de eerste Play-off ronde voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf. In het Seacon Stadion - De Koel - was FC Oss de tegenstander, de ploeg die thuis in Oss met 1-2 was verslagen.

Onder een strakblauwe hemel met een felle zon begonnen beide teams aan de wedstrijd, die voor de Venlonaren de opstap moest zijn naar de halve finale van de Jupiler Play-Offs. Met Buwalda voor Altheer gingen de geelzwarten van start, tegen een team dat wist dat het minimaal tweemaal moest scoren. Dat was in het begin niet meteen duidelijk, want de Ossenaren begonnen afwachtend. Het eerste kwartier was het baltempo laag en het gevaar kwam vooral van de Venlonaren: een diepe bal van Promes bereikte Van Crooij, maar zijn voortzetting was niet goed. Even later was er een scherpe voorzet van Joppen waar Platje zijn hoofd tegenaan kon krijgen, maar de bal zeilde voorbij aan het doel van keeper Koopmans. In de 18e minuut leek de score geopend te worden, maar zowel Platje als Promes kregen de bal niet achter Koopmans. Daarna leek een sterke fase van de Venlonaren te beginnen: er werd goed en snel gecombineerd, maar de kansen bleven uit. FC Oss was echter vervolgens dichtbij de openingstreffer, maar de paal was weer eens de beste vriend van onze keeper Mäenpää. Aan de andere kant was Nijholt dichtbij met een scherpe vrije trap. Na een half uur was er een vreemde situatie: twee ballen in het veld en de bal waarmee gespeeld werd lijkt over de lijn te gaan achter Promes en Mäenpää. Maar de grensrechter laat doorspelen tot grote ontzetting van alles wat FC Oss is. Een paar minuten voor rust wordt Voorn omgetrokken in het Osse strafschopgebied. Ook nu is er geen fluitje van de scheidsrechter en wordt er gewoon doorgespeeld.

0-0 ruststand derhalve en de Venlonaren komen na de thee met dezelfde 11 het veld in. Die tweede helft begint voortvarend met Van Crooij die zich goed vrijdraait in de vijandelijke zestien. Hij kan vrij uithalen maar doet dat niet goed genoeg om keeper Koopmans in verlegenheid te brengen. Een dikke tien minuten later krijgt Platje de bal pardoes in de voeten van verdediger Ket. Zijn schot wordt echter ternauwernood gekeerd door keeper Koopmans. Met nog 20 minuten op de klok is er een mooie combinatie tussen Platje en Van Crooij. Laatstgenoemde geeft de bal aan Post en die haalt hard uit. Keeper Koopmans redt echter op het harde schot. In de nastoot is het Wolters die een metertje naast schiet. Kwartier voor tijd maakt Post onopzettelijk hands, maar het is een vrije trap en een gele kaart. Daarmee is de middenvelder geschorst voor de volgende wedstrijd. Met Fleuren die oprukt aan de linkerkant komt er een levensgrote kans voor de Venlonaren: Fleuren kapt en speelt Platje aan, die legt klaar voor Wolters en die ziet zijn eerste schot gekeerd en het tweede hoog over gaan. In het restant van het duel komt VVV-Venlo niet meer in de problemen en aangezien de Venlonaren zelf niet meer scoren, blijft het bij 0-0 in Seacon Stadion - De Koel -. VVV-Venlo gaat zodoende door naar de volgende ronde en daar treft het - bij deze eindstand in de eredivisie - NAC Breda.

VVV-Venlo - FC Oss 0-0Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Gele kaart: Post, Wolters, Van Crooij (VVV-Venlo); Jansen (FC Oss)
  • Toeschouwers: 4.950
  • Scheidsrechter: Liesveld

Opstelling FC Oss: Koopmans; Jansen, Balk, Ket en Van der Sluijs; Van den Ouweland (60. v/d Meiracker), Janssen en Sanusi; Bakx, Kamaci (46. Opoku) en Falkenstein (76. Ten Den)

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Voorn, Nijholt en Post (90. Altheer); Wolters (85. Donkers), Platje (81. Balkestein) en Van Crooij.