maandag 1 december 2014

VVV-Venlo onderuit bij jong Ajax

Lees het verslag van www.vvv-venlo.nl
Op maandag 1 december stond voor de ploeg van Maurice Steijn en zijn technische staf de tweede wedstrijd in 4 dagen op het programma. Op Sportpark de Toekomst in Amsterdam was Jong Ajax de tegenstander van onze mannen in het geelzwart. Jong Ajax kent een wisselvallig seizoen en komt in de tweede periode van dit seizoen vaak niet verder dan een gelijkspel: van de zes gespeelde wedstrijden in periode 2, speelden de Amsterdammers er maar liefst vier gelijk. Daarmee stonden ze op de tiende plek, zowel in de periodestand als in de 'echte' tussenstand. Onze ploeg stond achtste, met 4 punten achterstand op de nummer 5 FC Emmen.

Met Sevinç in de basis mochten de Venlonaren het opnemen tegen Jong Ajax dat wel 5 spelers uit Ajax I had opgesteld in de basis. De Venlonaren kwamen in het vorige treffen tegen Jong Ajax op De Toekomst vlug op voorsprong (door een prachtige treffer van De Kogel destijds), maar verloren uiteindelijk met 4-1. Dat wilden ze nu kost wat kost voorkomen en de Venlonaren probeerden met fel spel de opbouw van de Amsterdammers te ontregelen. Buiten het ontregelen kunnen de Venlonaren in het eerste kwartier ook enkele mogelijkheden noteren: allereerst is het Joppen die op avontuur gestuurd wordt door Sevinç. Hij kan de bal net niet binnenhouden en dus ook de spitsen niet bereiken. Even later krijgt Platje de bal op een presenteerblaadje van Ajax-goalie Boer. Hij ziet zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal rollen. Daarna probeert Jong Ajax het spel naar zich toe te trekken. Veel balbezit en af en toe een gevaarlijke kans. Gelukkig zijn Buwalda, Promes en Mäenpää goed bij de les en weten zij enkele gevaarlijke Amsterdamse aanvallen onschadelijk te maken. Net voor het half uur moeten de Venlonaren het hoofd buigen: bij het verdedigen van een vrije trap maakt Elito volgens de scheidsrechter hands en krijgt Jong Ajax een penalty. Zivkovic mist niet: 1-0. Voor VVV-Venlo het signaal om weer wat feller ten strijde te trekken. Dat lukt ten dele: er volgen wel fases met Venloos' balbezit, maar tot echt uitgespeelde kansen leidt het niet, omdat in de eindpassing de zuiverheid ontbreekt Verdedigend komen de geelzwarten echter niet meer veel in de problemen, en zo worden met een minimale achterstand de kleedkamers opgezocht.

Met Khalouta voor Elito beginnen de geelzwarten aan de tweede helft. Op jacht naar minimaal een (doel)punt. Dat kan er misschien komen na een snelle uitbraak van Khalouta. Hij gooit slim en snel in, en Platje haalt de achterlijn. Zijn teruggelegde bal kan door Sevinç net niet geraakt worden. Even later is het de opkomende Promes die het met een hard schot uit de tweede lijn probeert. Zijn bal gaat net over. Net voor het uur is het Zimling die de Amsterdamse voorsprong verdubbeld: een geplaatst schot stuit net voor doelman Mäenpää omhoog en laat de Finse goalie daardoor kansloos. En zo staat de 2-0 op het bord en heeft VVV-Venlo minder dan een half uur om daar iets aan te doen. Dat lukt niet: integendeel, in de 71e minuut is het Menig die de 3-0 laat aantekenen en in de 84e minuut maakt Zivkovic zijn tweede en Jong Ajax' vierde: 4-0. De rest van de wedstrijd zijn er geen noemenswaardige momenten meer, waardoor de Venlonaren met een dikke nederlaag huiswaarts moeten keren. Zondag 7 december wacht de eerste Limburgse tegenstander in het eigen Seacon Stadion - De Koel -: dan is Roda JC de tegenstander. 

Jong Ajax - VVV-Venlo 4-0 (1-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

  • Scoreverloop: 27. Zivkovic (1-0); 58. Zimling (2-0); 71. Menig (3-0); 84. Zivkovic (4-0) 
  • Gele kaart(en): Buwalda (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 444 
  • Scheidsrechter: Gerritsen

Opstelling Jong Ajax: Boer; Tete, Van der Hoorn, Denswil, Ligeon, Riedewald, Becker (73. Acolatse), Bazoer, Zivkovic, Zimling (86. Bakker) en Menig.

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Promes, Buwalda en Joppen; Sevinç, Maksimenko (71. Simmons) en Van Crooij (78.Kruijsen); Wolters, Platje en Elito (46. Khalouta)

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten