dinsdag 16 december 2014

VVV-Venlo verliest slechts met 0-1 van PEC Zwolle

Lees het verslag van www.vvv-venlo.nl
Op dinsdag 18 december stonden voor het team van Maurice Steijn en zijn technische staf een bekerwedstrijd op het programma. In de strijd om de laatste 8 in de KNVB-beker was huidig bekerhouder PEC Zwolle de tegenstander in ons eigen Seacon Stadion - De Koel -. De Zwollenaren zijn bezig aan een prachtig vervolg van een schitterend vorig seizoen. Daar werd de beker gepakt en nu staat de ploeg op de derde plek in de eredivisie. 


Het was dan ook niet vreemd dat de blauwwitten van meet af aan het spel wilden maken. Met hun sterke basiself probeerden de gasten om VVV-Venlo onder druk te zetten. Toch is VVV-Venlo enkele malen gevaarlijk in de beginfase via de zijkanten. Eerst komt Wolters ver, maar zijn voorzet is te scherp en bereikt de instormende Platje Van Crooij niet. Even later is het Platje zelf wederom Wolters die Hahn onder vuur neemt en de keeper is genoodzaakt om de bal weg te boksen. Maar even later is het PEC Zwolle die de 0-1 op het bord brengt: een mooie voorzet vanaf links wordt hard in het dak van het doel gewerkt door Necid, buiten het bereik van Mäenpää. Na de openingstreffer is PEC weer gevaarlijk met een uitstekende vrije trap, die rakelings over de kruising zeilt. Maar daarna volgt er weer een rush van Wolters: hij wordt iets te ver naar buiten gedrongen en moet derhalve weer zelf uithalen. Ook nu is het Hahn die redt door de bal weg te stompen. Even later probeert Sevinç het van afstand. Ditmaal buiten bereik van Hahn, maar ook naast het doel. Met enkele snelle counters weet VVV-Venlo af en toe brutaal op te stomen en het is zonde dat de eindpass ontbreekt, want met Post, Wolters, Van Crooij en Platje wordt vaak wel de vijandelijke zestien gehaald, maar de inlopende mensen werden dan niet bereikt. PEC Zwolle stelt daar aanvallend weinig tegenover. Behoudens enkele ongevaarlijke corners wordt Mäenpää niet meer op de proef gesteld. En zo zochten beide ploegen met 0-1 de kleedkamers op en mochten de Venlonaren nog 45 minuten gaan vechten voor de gelijkmaker.


Daar leek PEC Zwolle echter niet aan mee te willen werken: vanaf het begin van de tweede helft zetten de gasten druk op het Venlose doel en lijken ze van Jans de opdracht te hebben gekregen om snel de tweede treffer te maken. Maar door het ver naar voren spelen ontstaat er ook ruimte voor onze geelzwarten. Tot echte kansen leidt dat echter niet. Na een kleine 10 minuten nemen de Venlonaren het heft in handen en jagen de Zwollenaren op als die willen opbouwen. Dat leidt enkele malen tot Zwols balverlies, maar ook nu kunnen de Venlonaren hun voorwaartsen niet bereiken en hoeft keeper Hahn niet in actie te komen. Maar PEC Zwolle moet veel en vaak de bal aan de Venlonaren laten, die strijdend voor elke bal gaan en de Zwollenaren niet in hun spel willen laten komen. Echt gevaar is er niet te noteren in het eerste half uur van de tweede helft, maar met nog een kwartier te spelen is het Platje die de bal in de zestien aflegt op Sevinç, maar zijn inzet mist kracht en richting. Even later is het de net ingevallen Nijland die van dichtbij hard uithaalt, maar die bal gaat over het doel van Mäenpää. En zo mogen de Venlonaren hoop blijven koesteren op een late gelijkmaker en misschien wel meer. De laatste 10 minuten gaan de Venlonaren alles of niets spelen, met het inbrengen van Balkestein en Simmons voor Buwalda en Joppen. Daardoor is het achterin af en toe gevaarlijk, maar voorin willen de Venlonaren de Zwolse verdedigers opjagen en dwingen tot fouten. Maar de blauwwitten blijven overeind en zo weten zij met het kleinst mogelijke verschil deze bekerwedstrijd te winnen. Voor VVV-Venlo eindigt hier het bekertoernooi. Op zondag 21 december wordt de eerste competitiehelft afgesloten met nog één wedstrijd voor de winterstop. Dan is Fortuna Sittard in het eigen Seacon Stadion - De Koel - de tegenstander.

VVV-Venlo - PEC Zwolle 0-1 (0-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

  • Scoreverloop: 12. Necid (0-1)
  • Toeschouwers: 2.800 
  • Scheidsrechter: Nijhuis 

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Promes, Buwalda (80. Balkestein) en Joppen; (83. Simmons); Sevinç, Post en Altheer (61. Elito); Wolters, Platje en Van Crooij

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Van Hintum, Lukoki, Drost, Necid (76. Nijland), Brama, Rienstra, Lam, Thomas (75. Saymak)

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten