zondag 7 december 2014

VVV-Venlo speelt gelijk, Randy Wolters scoort met het hoofd

Op zondagmiddag 7 december stond de eerste van de drie Limburgse thuisderby's voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf op het programma. Seacon Stadion - De Koel - was deze middag het decor voor de wedstrijd tegen Roda JC. Een duel waar door velen reikhalzend naar werd uitgekeken.

Het duel opende voorzichtig, maar na een paar minuten wisten de Venlonaren de eerste kans te laten noteren: Platje mocht kappen en draaien in de Kerkraadse zestien en lepelde de bal richting doel. Daar werd geen medespeler bereikt en was het eerste gevaar geweken. Even later kwam Joppen goed opzetten via de rechterkant. Hij bracht de bal tot bij Van Crooij die het met een bekeken schot probeerde. Dat lukte niet. Keeper Verbist leek enkele minuten later geklopt door Platje. Die kwam alleen op hem af en wist de bal naast hem te werken. Zijn schot werd door vele Koelbezoekers verwelkomt als de openingstreffer, ware het niet dat de bal in het zijnet eindigde en de stand dus 0-0 blijft. VVV-Venlo houdt in het eerst kwart veel balbezit en weet enkele malen gevaarlijk via de zijkanten door te komen, maar dat leidt niet tot echte uitgespeelde kansen. Ook Roda JC weet onze keeper Mäenpää niet in verlegenheid te brengen, omdat ook bij hen de eindpassing onzuiver is. Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft probeert Roda het initiatief over te nemen. Maar zoals altijd is Mäenpää op zijn post en weet hij de angel uit de Roda-aanvallen te halen. Zo is 0-0 de meest logische ruststand en dat blijkt het ook te worden.
Randy Wolters kopt de 1-0 binnen

Na de thee komen dezelfde 22 spelers uit de kleedkamers en gaat de wedstrijd verder. Ook nu weer in het begin hetzelfde spelbeeld: veel sttijd op het middenveld, veel verkeerde eindpasses en ook nu weer nauwelijks uitgespeelde kansen. Tot aan de achterlijn is vaak geen probleem, maar de voorzetten missen kracht en richting. Kenmerkend voor de wedstrijd was de situatie waarbij een vrije trap van de Venlonaren op 25 meter van het doel van Verbist uiteindelijk resulteerde in een grote kans voor de mannen uit Kerkrade. En ook die bal liep binnen een mum van tijd over de achterlijn. Het foutenfestival leek maar niet op te houden, want bijna elke passing in de zestien kwam niet aan: Wolters' voorzetten gingen hoog over iedereen heen en ook de Kerkraadse aanvallers werden niet gevonden. In de 67e minuut was Mäenpää geklopt en leek de 0-1 binnen te gaan, ware het niet dat Promes zijn doelman de helpende hand bood en de bal voor de doellijn wegroste. Dat gebeurt in een fase dat de Kerkradenaren enkele malen snel langs de zijkanten richting het Venlose doel komen. Maar ook die korte doch hevige aanvalsvlaag is snel voorbij. Met Elito voor Van Crooij probeert Steijn zijn team wat aanvallende impulsen te geven. Dat werpt meteen zijn vruchten af. Platje houdt de bal even bij zich, behoudt het overzicht en vindt Elito aan de andere kant van het veld. Die geeft een afgemeten voorzet op het hoofd van Wolters, die ondanks het feit dat Verbist en een verdediger hem hinderen de bal binnen weet te koppen en zo zijn ploeg op 1-0 zet. Roda perst er nog een slotoffensief uit en het is alle hens aan dek bij de Venlose verdediging. Die houdt uiteindelijk net geen stand, want in de 88e minuut is het Demouge die de gelijkmaker achter Mäenpää weet te werken en zo de 1-1 op het bord zet. En zo moeten de Limburgse teams beide genoegen nemen met één punt.

VVV-Venlo - Roda JC 1-0 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 78. Wolters (1-0); 88. Demouge (1-1)
  • Gele kaart(en): (VVV-Venlo); Van Peppen, Dijkhuizen, Ramos (Roda JC)
  • Toeschouwers: 6.300
  • Scheidsrechter: Braamhaar

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Promes, Buwalda en Joppen; Altheer, Post en Van Crooij (73. Elito); Wolters (85. Balkestein), Platje en Khalouta

Opstelling Roda JC: Verbist; Biemans (90. Plat), Ramos, Van Peppen, Van Hyfte, Höcher (57. Lagouireh), Demouge, Faik, Dijkhuizen, Paulissen (81. Cicilia) en Pluim