zondag 21 december 2014

Derby VVV-Venlo - Fortuna Sittard zonder doelpunten

Op zondag 21 december was Seacon Stadion – De Koel – het decor voor de tweede Limburgse thuisderby van het seizoen. De mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf speelden die middag namelijk de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Met de eerste basisplaats in de nog jonge carrière van Simmons begon het duel tussen de twee Limburgse ploegen erg voorzichtig. De Venlonaren hadden meer balbezit, maar ook nu weer waren er weinig opgelegde kansen te noteren. Fortuna Sittard werd vroeg opgejaagd en kwam nauwelijks aan opbouwen toe. Maar de eindpassing van de Venlonaren was slordig waardoor Kaya nauwelijks in verlegenheid werd gebracht. De keeper moest echter wel eenmaal geholpen worden door zijn verdediging toen Platje hard uit haalde en een van de verdedigers de bal van de lijn moest halen. En op een uitbraak van Platje werden de keeperskwaliteiten van Kaya getest. De bebaarde doelman kwam als winnaar uit de strijd en wist zo de 1-0 te voorkomen. Aanvallend stelde Fortuna daar helemaal niets tegenover. Wolters en Sevinç werden door de goed leidende Higler in de eerste helft op de bon geslingerd in een verder zeer sportieve en soms zelfs tamme eerste helft. Smetje was nog wel het feit dat Post aangeslagen van het veld moest in de eerste helft. Hij werd vervangen door Elito.

Met 0-0 en Kruijsen in de plaats van Simmons begonnen de Venlonaren aan de tweede helft. Daarin krijgen de Venlonaren binnen 5 minuten een grote kans als Elito een afgemeten voorzet op Wolters aflevert. Zijn kopbal is echter te zacht om de keeper te verslaan. Even later is het weer Wolters die na Sittards balverlies alleen op Kaya afgaat. Nu is zijn inzet keihard, maar de redding van Kaya is uitstekend en blijft het 0-0. De geelzwarten blijven aandringen en komen enkele malen gevaarlijk opzetten over de zijkanten met Wolters en Elito. Maar de mensen voor de goal worden niet gevonden. En wanneer Platje van dichtbij en Sevinç uit de tweede lijn het doel zoeken, is Kaya steeds de sta-in-de-weg voor een Venloos doelpunt. De Venlonaren hebben veel meer balbezit, een cornerverhouding van 12 tegen 1 maar ze weten het net maar niet te vinden en de wedstrijd blijkt op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. En zo eindigt ook de tweede Limburgse derby dit seizoen in Seacon Stadion - De Koel - in een gelijkspel. Na de winterstop is MVV Maastricht de eerste tegenstander in een thuisduel, na een uitwedstrijd tegen Jong FC Twente.

VVV-Venlo - Fortuna Sittard (0-0)Voor alle foto's van VVV-Venlo - Fortuna Sittard klik HIER.

• Gele kaart(en): Wolters, Sevinç, Fleuren (VVV-Venlo); Bauer (Fortuna Sittard)
  • Toeschouwers: 3.900
  • Scheidsrechter: Higler

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Promes, Buwalda en Joppen; Sevinç, Post (41. Elito) en Van Crooij; Wolters, Platje (89. Balkestein) en Simmons (46. Kruijsen)

Opstelling Fortuna Sittard: Kaya, Turan, Janssen, Linssen en Kis; Ter Borg, Marveggio en Bauer (82. Watson); Vankan, Conneh en Waalkens (90. Gulpen)