zaterdag 13 december 2014

VVV-Venlo blameert zich bij Achilles'29

Op vrijdag 12 december werd de wedstrijd tegen Achilles'29 ter elfder ure afgelast. Een dag later konden de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf wel afreizen naar Groesbeek voor de wedstrijd te gaan spelen. Achilles'29 uit Groesbeek is aan het tweede seizoen in de Jupiler League bezig en stond voorafgaand aan dit duel op de achtiende plaats met 14 punten, 5 punten boven de nummer laatst RKC Waalwijk. Onze geelzwarten stonden na het gelijkspel tegen Roda JC op de elfde plaats met 25 punten uit 17 wedstrijden.

Met Maksimenko op de plaats van Fleuren en Sevinç op de plaats van Altheer waren de aanvallende intenties van onze geelzwarten meteen duidelijk. Er was, na een aarzelend begin dan ook direct veel balbezit voor de Venlonaren. Maar dat leidde niet tot gevaar voor het doel van Ter Wielen. Na een klein kwartier waren er twee mogelijkheden voor VVV-Venlo om de score te openen: in de dertiende minuut wist de Groesbeekse keeper een bal met moeite voor zijn doellijn weg te werken en een minuutje of twee later was de keeper net op tijd om de bal voor de voeten van de aanstormende Platje weg te tikken en zo de grote Venlose kans om zeep te helpen. Mäenpää was even daarvoor overigens geholpen door Buwalda: balverlies van Promes in eigen zestien was het begin van een hectische situatie in het Venlose doelgebied. Maar zoals gezegd redde Buwalda de situatie door op tijd op te ruimen. In de zesentwintigste minuut was het Mäenpää zelf die schitterend redde op een kopbal van Worm. De wedstrijd lag in de eerste helft vaak stil na kleine overtredingen op het middenveld, wat het spel niet ten goede kwam. En ondanks het vele balbezit van onze geelzwarten waren er geen doelrijpe kansen te noteren en werd met een 0-0 stand de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft was nog maar net begonnen en Platje bracht Van Crooij in stelling en die zag Ter Wielen met een uiterste krachtinspanning de 0-1 voorkomen. Even later is het Platje zelf die de bal om Ter Wielen heen speelt maar uiteindelijk zijn inzet in het zijnet ziet belanden. Een vrije trap van Sevinç wordt keurig verlengd door Post tot bij Platje, maar de Venlose spits ziet weer Ter Wielen weer als sta-in-de-weg opdoemen. In de daaropvolgende corner is het Maksimenko die de bal op doel kopt, maar ook nu pakt Ter Wielen weer. Even later is het aan de andere kant wel raak: Mäenpää heeft geen antwoord op de inzet van de spits bij een corner en zo staat de 1-0 op het bord. Tegen de verhoudingen in, maar dat telt niet. Zes minuten later wordt het nog erger: Hendriks mag alleen op Mäenpää af. De Groesbeekse spits blijft koel en ondanks dat de Finse goalie een hand tegen de bal krijgt, rolt deze toch tergend langzaam over de lijn: 2-0. Een kleine 5 minuten later zet Sürmeli de stand zelfs op 3-0 als hij de bal van afstand tegen de touwen knalt. Met de moed der wanhoop proberen de Venlonaren nog aan te vallen, maar het wil maar niet lukken, ondanks de lange fases balbezit. En zo wordt deze uitwedstrijd met 3-0 verloren keren de Venlonaren met lege handen terug naar huis. Daar wacht dinsdagavond de huidige bekerhouder PEC Zwolle voor de wedstrijd in de achtste finales van de KNVB-beker.

Achilles'29 - VVV-Venlo 3-0 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 58. Thoone (1-0); 64. Hendriks (2-0); 70. Sürmeli 3-0;
  • Gele kaart(en): Edwards (Achilles'29); Wolters (VVV-Venlo)