vrijdag 28 november 2014

VVV-Venlo pakt minimale winst op Telstar

Het is deze dagen een overvolle agenda voor VVV-Venlo. Allereerst was er vrijdagavond voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf de thuiswedstrijd tegen Telstar. De Witte Leeuwen verloren in de vorige speelronde de thuiswedstrijd tegen FC Emmen met 1-3 en hadden voorafgaand aan het duel 16 punten uit 14 wedstrijden terwijl onze mannen de top 5 weer in zicht hadden met 21 punten uit 14 wedstrijden. De Venlonaren begonnen met een aangepaste beginopstelling in verband met de liesblessure van Post en de afmelding wegens ziekte door Altheer. Daardoor mochten Maksimenko en Van Crooij hun opwachting maken in de basis.

De wedstrijd was nog geen 10 minuten oud, of Gijzen ontsnapte aan zijn bewaker. Hij werd door Varkevisser iets naar de buitenkant gedreven en daar net buiten de zestien neergehaald. Gele kaart, besloot scheidsrechter Berben. De vrije trap die volgde was ongevaarlijk. Daarna volgde een lange fase waarin de Venlonaren weliswaar veel meer balbezit hadden en veelvuldig de aanval zochten, maar waarin geen enkele uitgespeelde kans te noteren was. Telstar kreeg maar een kans het eerste half uur, maar dat was wel een dikke: Promes was onzorgvuldig bij het verdedigen en gunde zo een kans aan Seuntjens. Die haalt van dichtbij keihard uit, maar Mäenpää gaf geen krimp en pakt de bal zelfs klemvast. Enkele minuten later was er een grote Venlose mogelijkheid: Platje houdt een verloren gewaande bal binnen en zet daarna vanaf de achterlijn hard voor. Wolters kan echter de bal net niet goed genoeg raken, waardoor Varkevisser de bal naast zijn doel ziet verdwijnen. Datzelfde gebeurt 5 minuten voor de rust: nu is het Platje die op Varkevisser afgaat en zijn bal via de paal naast ziet gaan. Alle spelers, ook die van Telstar, gaan klaarstaan voor de corner, maar de scheidsrechter zegt dat Varkevisser de bal niet geraakt zou hebben.

Na de thee bleef Gijzen in de kleedkamer achter, zijn plaats werd ingenomen door Sevinç. De Venlonaren gingen op zoek naar de openingstreffer met snel spel via de vleugels. Die treffer leek er vlot te komen, maar het doelpunt van Platje werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later kreeg de spits de bal op maat van Wolters vanaf links. Hij controleert de bal, maar kan het schot dat volgt geen kracht geven. Daarna volgt een fase waarin de Witte Leeuwen de wedstrijd naar zich toe proberen te trekken. Ook nu weer geen echte uitgespeelde kansen, maar wel veel balbezit voor de gasten uit Velsen. Maar wanneer er dan toch daadwerkelijk gevaar dreigde, was Mäenpää zoals altijd weer de uiterst betrouwbare sluitpost. Met nog dik 20 minuten op de klok is er een goede vrije trap van de Venlonaren. Die wordt door Promes richting doel gekopt en door Seuntjens met het hoofd van richting veranderd. Varkevisser kan ternauwernood een eigen doelpunt voorkomen. Maar in de 80e minuut moest de de doelman toch capituleren: een schitterende pass van Platje werd door de net ingevallen Khalouta prachtig afgerond: 1-0. Dat blijkt uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn en daarmee is de treffer van Khalouta 3 punten waard en kunnen de Venlonaren zich met twee gewonnen wedstrijden op rij opmaken voor de confrontatie met Jong Ajax aanstaande maandag op Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

VVV-Venlo - SC Telstar 1-0 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 80. Khalouta (1-0)
  • Gele kaart(en): Varkevisser, Almubaraki, Korpershoek (SC Telstar)
  • Toeschouwers: 3.300
  • Scheidsrechter: Berben

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Gijzen (46. Sevinç), Maksimenko (73. Kruijsen) en Van Crooij (69. Khalouta); Elito, Platje en Wolters

Opstelling SC Telstar: Varkevisser; Van Huizen, Olfers (82. Talsma), Cruz Vicente, Korpershoek, Kindermans (77. Tissoudali), Seuntjens, Almubaraki, Van Essen, Kulhan, Beissel