vrijdag 21 november 2014

VVV-Venlo wint van FC Volendam met een hattrick van Randy Wolters

Op vrijdag 21 november stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf. Tegenstander in het eigen Seacon Stadion - De Koel - die vrijdagavond was FC Volendam. De ploeg uit het palingdorp is een van de weinige teams die in het spoor kan blijven van de top twee NEC en Roda JC. FC Volendam stond na 13 wedstrijden op een keurige vierde plaats met 29 punten. Vijf punten minder dan de eerdergenoemde koplopers. Onze geelzwarten stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op de elfde stek en hadden 18 punten.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen (de tribunelampen waren nog aan), en de Venlonaren kregen al de uitgelezen mogelijkheid om op 1-0 te komen: in de vierde minuut was Promes namelijk gevloerd in het strafschopgebied na een vrije trap van Platje. Scheidsrechter Van Sichem wees gedicideerd naar de stip, Wolters faalde niet. 1-0 na 4 minuten, een ongekende luxe voor onze geelzwarten. Die werd alleen nog maar groter toen diezelfde Wolters binnen 10 minuten de tweede aan liet tekenen: hij werd op avontuur gestuurd door Post aan de linkerkant, kapte zich mooi vrij en haalde doeltreffend uit. 2-0! En de Wolters-koek was nóg niet op, want in de 17e minuut was het weer die dekselse Wolters die wederom verwoestend uithaalde en wederom keeper Zwarthoed passeerde en daarmee de 3-0 op het bord zette. Deed FC Volendam dan helemaal niets terug? Jawel: eerst was het spits Veerman die op een meter van Mäenpää de bal op een presenteerblaadje kreeg maar er niets anders mee deed dan tegen de Finse goalie aanschieten. Na de 3-0 was er weer een Volendamse uitbraak over rechts en deze keer werden de oranje voorwaartsen een handje geholpen door Promes. Die werkte de bal ongelukkig achter de eigen doelman en zo stond het binnen 25 minuten 3-1. Daarna is het vuur begrijpelijkerwijs even uit de wedstrijd en duurt het tot de 33e minuut voor de volgende aanval. Een Venlose aanval, met wederom een rappe Wolters over de linkerkant. Zijn voorzet wordt aangeraakt, maar komt toch voor de voeten van Gijzen. Die haalt hard uit, maar ziet de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan. Nog voor de thee is het Platje die het verschil weer op drie doelpunten zet. Oog in oog met keeper Zwarthoed blijft hij ijzig kalm en duwt hij de 4-1 binnen. Op slag van rust lijkt de Volendamse malaise nog groter te worden als Wolters een corner neemt en Gijzen mag koppen. Bal gaat op de lat en met 4-1 zoeken beide ploegen de kleedkamers op.

De tweede helft begint rustig en in de eerste fase is het een foutenfestival op het middenveld. Daardoor komen de goede aanvallen maar moeizaam op gang. Na tien minuten probeert FC Volendam het initiatief naar zich toe te trekken en komt het enkele malen gevaarlijk opzetten. Maar het ontbreekt aan de eindpassing of Mäenpää blijkt een sta-in-de-weg. Enige Venlose zorg is er wanneer met nog een half uur te spelen Altheer naar de grond gaat en na behandeling strompelend de zijlijn op moet zoeken. Gelukkig kan hij verder en is er niets ernstigs aan de hand. Verdedigend hoeven de Venlonaren zich weinig zorgen te maken: zelfs de grootste kansen zijn aan de spitsen in het oranje niet besteed en zo houdt de voorsprong van drie doelpunten redelijk makkelijk stand. Met nog een dik kwartier op de klok is er een prachtige Venlose aanval over rechts. De bal wordt snel rondgespeeld en met een paar goede combinaties komt de bal bij Joppen. Zijn voorzet kan door Wolters ditmaal niet tot doelpunt gepromoveerd worden en de aanval strandt in schoonheid. De driedubelle doelpuntenmaker wordt even later gewisseld nadat hij zich verstapt lijkt te hebben. FC Volendam wordt een handje geholpen door Van Sichem: de scheidsrechter legt de bal nu op de Venlose stip en Brands weet (na geel voor Buwalda en voor Platje) de bal binnen te schieten. Slechts 3 Volendamse fans zijn getuige van deze treffer, de rest heeft dan al het gastenvak van Seacon Stadion - De Koel - verlaten. Even later zijn de Venlonaren met een man meer weg, maar Gijzen is te onrustig en speelt de bal te ver voor zich uit waardoor het op niets uitloopt. In de resterende speeltijd (en 5 minuten extra tijd) gebeuren er geen spannende dingen meer op het veld, waardoor de Venlonaren na een zeer sterke eerste helft de drie punten in huis kunnen houden en zich kunnen focussen op de volgende wedstrijd, komende vrijdag tegen SC Telstar, wederom in ons eigen Seacon Stadion - De Koel -.

VVV-Venlo - FC Volendam 4-2 (4-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 4. Wolters (1-0, pen.); 10. Wolters (2-0); 17. Wolters (3-0); 24. Promes (3-1, e.d.); 44. Platje (4-1); 79. Brands (4-2, pen.)
  • Gele kaart(en): Buwalda, Platje (VVV-Venlo); Schouten, Philips (FC Volendam)
  • Toeschouwers: 3.750
  • Scheidsrechter: Van Sichem

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Gijzen, Post en Altheer (89. Maksimenko); Elito (76. Kruijsen), Platje en Wolters (76. Khalouta) Opstelling

FC Volendam: Zwarthoed; Akouili, Schilder, Schouten en Lo Fo Sang; Evers (36. Philips), Kuwas (74. Steltenpool) en Fafiani; Brand, Veerman (74. Van Kippersluis) en Marengo