maandag 2 september 2013

VVV-Venlo wint van FC Den Bosch met 3-0

Voor de tweede keer in vier dagen stond er een wedstrijd voor VVV-Venlo op de rol: op maandag 2 september om 20:00 uur was FC Den Bosch te gast in ons eigen Seacon Stadion - De Koel -. VVV-Venlo ging proberen om na de winstpartijen tegen Helmond Sport en MVV Maastricht de gewonnen reeks een vervolg te geven.

Dat moest trainer René Trost met zijn technische staf echter met een andere beginopstelling doen: vaste doelman Niki Mäenpää is er niet bij. De Finse nationale doelman mist de komende twee wedstrijden in verband met interlandverplichtingen. Wintjens mocht in de tweede minuut meteen aan de bak: een verre voorzet eindigde op het hoofd van een Bossche aanvaller en de Venlose keeper moest de bal uit zijn doelgebied stompen. De eerste kans voor de Venlonaren is voor Rajcomar: zijn bewaker is zo druk bezig om hem van de bal te houden, dat Rajcomar uiteindelijk nog wel een voet tegen de bal krijgt. Die gaat echter over het doel heen. Na een dik kwartier is het Joppen die slim ingooit op de snel doorgelopen Reimerink. Die kiest voor een hard schot in de korte hoek. Dat wordt door De Ruiter tot corner gewerkt. Die corner wordt afgeslagen en op randje buitenspel countert Den Bosch razendsnel. Gelukkig loopt deze aanval op niets uit. Even later hetzelfde recept: Joppen in een inworp op Rajcomar, die vuurt vanaf de achterlijn in de korte hoek. Weer is De Ruiter op zijn post. Daarna volgt een fase waarin er vaak balverlies wordt geleden door beide teams. Dat komt het spel niet ten goede en kansrijke aanvallen worden zo vroegtijdig de das omgedaan. Net voor rust is er voor beide doelen weer actie: eerst schiet De Vogel hard op het Venlose doel, maar treft hij een tegenstander. In de tegenstoot komt Otsu heel ver, maar zijn bal gaat net voorlangs. Met een stand van 0-0 gaan de beide teams de kleedkamers opzoeken.

De Venlonaren, met Altheer voor Wolters in de tweede helft, gaan voortvarend van start. Een hoge voorzet vanaf rechts wordt door Ozan Türk stijlvol ineens vol op de pantoffel genomen. Weer is De Ruiter een sta-in-de-weg voor een Venloos doelpunt. Maar de Venlose druk houdt aan, al komt Den Bosch er af en toe gevaarlijk uit via de zijkanten. Tot echte grote kansen leiden deze Venlose aanvallende intenties echter niet. In de 68e minuut wordt Rajcomar gewisseld voor De Kogel en dat is nieuwe energie voor de Venlose aanvalslinie. De lange spits laat zich meteen zien door enkele doelgerichte acties, waarbij een hard schot van hem maar nét over het Bossche doel verdwijnt. Vijf minuten later is het dan toch raak: Reimerink wordt aan de rechterkant gelanceerd en en mag alleen op De Ruiter af. De rappe buitenspeler maakt geen fout en weet uiteindelijk doelman De Ruiter te kloppen en de 1-0 tegen de touwen te schieten. Aan de andere kant is het Danny Wintjens die keurig redt op een hard schot vanaf een meter of twintig. De Venlonaren halen opgelucht adem, zeker wanneer Balkestein in de 83e minuut de voorsprong verdubbelt door een corner binnen te schieten. De Venlonaren komen in de resterende minuten niet meer in gevaar en Yuki Otsu schiet in de 88e minuut zelfs nog de 3-0 binnen. Zo is de derde overwinning op rij een feit.
De Venlonaren mogen volgende speelronde op bezoek bij koploper Dordrecht.

VVV-Venlo - FC Den Bosch 3-0 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 72. Reimerink (1-0); 83. Balkestein (2-0), 88. Otsu (3-0)
  • Gele kaart(en): Fleuren; Kruijsen (VVV-Venlo)
  • Scheidsrechter: Honig
  •  Toeschouwers: 4300

Opstelling VVV-Venlo: Wintjens; Fleuren, Balkestein, Post en Joppen; Kruijsen, Türk (79. Gijzen) en Otsu; Wolters (46. Altheer), Rajcomar(68. De Kogel) en Reimerink.

Opstelling FC Den Bosch: De Ruiter; De Bock, Cruz Vicente, Hofstede en Tahapary; De Vogel (64. Kodalak), Boddaert (73.Quekel), Hasan en Zeldenrust (12. Bakx); Van de Broek en Seuntjens.