zondag 29 september 2013

VVV-Venlo speelt gelijk in derby tegen Fortuna Sittard

Lees het verslag van www.vvv-venlo.nlIn de beginfase had Fortuna het leeuwendeel van het balbezit, de eerste echt grote kans was echter voor de thuisclub. Randy Wolters haalde verwoestend uit van afstand, een schot dat Fotuna-keeper Ferhat Kaya maar net uit zijn doel kon houden. Juist in de fase dat VVV steeds meer uit zijn schulp kroop en het initiatief naar zich toe leek te trekken, kwam Fortuna op voorsprong. Balverlies van Danny Post stelde Jeffrey Vlug in staat Patrick N’Koyi te bereiken. En de Fortuna-spits verraste Niki Mäenpää in de korte hoek, 0-1. Oud VVV-speler Aziz Khalouta was even later dicht bij een tweede Sittardse treffer, maar op zijn inzet had Mäenpää wel een antwoord klaar. Na ruim een half uur kwam VVV langszij. Jules Reimerink stond in een druk strafschopgebied op de juiste plek om een voorzet van Guus Joppen achter Kaya te werken, 1-1. Het betekende de eerste Venlose competitiegoal sinds 2 september, toen VVV-Venlo op eigen veld FC Den Bosch met 3-0 versloeg. 
Niek Ramakers, het achterneefje van Randy Wolters, mag met hem het veld op lopen.


2 ex-FC Den Bosch teamgenoten in duel: Jeffrey Vlug en Randy Wolters

Randy Wolters en Ozan Türk stuitten aan de start van de tweede helft een paar keer op Ferhat Kaya. Aan de andere kant moest Niki Mäenpää gestrekt op een schot van Lars Gulpen. Op zoek naar de drie punten wisselde René Trost halverwege het tweede bedrijf drie maal. Twee van de invallers stonden aan de basis van een levensgrote kans. Met een fantastisch passje bereikte Yuki Otsu spits Leon de Kogel. De Kogel raakte het leer echter niet optimaal waardoor Kaya de bal tot een Venlose hoekschop kon verwerken. Ook de derde invaller aan VVV-zijde, Travis Cooper, deed van zich spreken. Een fraaie individuele actie sloot de Australiër evenwel af met een veel te wild schot. In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij de winst. Een zondagsschot van Kevin Kis zette Mäenpää aan het werk, terwijl collega Ferhat Kaya zich niet liet verrassen door een schot in de kleine hoek van Randy Wolters. Slechts één punt dus voor VVV-Venlo dat vrijdag aanstaande een bezoek brengt aan Almere City FC. 



VVV-Venlo - Fortuna Sittard 1-1. Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

  • Scoreverloop: 23. N’Koyi 0-1, 32. Reimerink 1-1. 
  • Gele kaart: Zennaro (Fortuna). 
  • Scheidsrechter: Van den Kerkhof. 
  • Aantal toeschouwers: 4900. 

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Promes, Balkestein en Fleuren; Türk (63. Otsu), Post en Kruijsen; Reimerink (68. Cooper), Rajcomar (63. De Kogel) en Wolters.

Opstelling Fortuna Sittard: Kaya; Briels, De Boer, Janssen, Kis; Khalouta, Zennaro (70. Dreesen), Gulpen (78. Vankan), Nepomuceno; Vlug (60. Amoah), N’Koyi.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten