zaterdag 14 september 2013

VVV-Venlo verliest van efficiënter De Graafschap

Vrijdagavond 13 september stond de thuiswedstrijd tegen De Graafschap op het programma. Na de teleurstellende nederlaag in de uitwedstrijd tegen koploper FC Dordrecht was de ploeg onder leiding van René Trost en zijn technische staf er alles aan gelegen om de wedstrijd tegen de mannen uit Doetinchem winnend af te sluiten en zo koploper FC Dordrecht in het vizier te houden.
Na een hartelijk applaus en een bos bloemen voor Niels Fleuren (de verdediger begon aan zijn 300e wedstrijd voor VVV-Venlo), gingen alle aanwezigen in Seacon Stadion - De Koel - staan om een moment van stilte in acht te nemen voor de onlangs overleden oud-trainer Henk Rayer.

De wedstrijd was koud 10 minuten bezig en vanuit het niets lag de bal achter Mäenpää: spits Parzyszek kreeg de bal op zijn achterhoofd en zo verdwijnt de bal in de goal tussen de keeper en de paal in. Het duurt enkele minuten voordat VVV-Venlo zich herpakt heeft, maar daarna is de Venlose ploeg al combinerend op zoek naar de gelijkmaker. Die komt er echter niet: nog voor het half uur is het weer Parzyszek die scoort. Ditmaal doet hij dat met een prachtige halve omhaal en past de bal precies tussen Mäenpää en de lat. VVV-Venlo weet daar enkele grote kansen tegenover te zetten. Tot driemaal toe gaat Jules Reimerink door op een bal die door iedereen als verloren wordt beschouwd, maar alledrie de keren schiet de rappe buitenspeler te onzuiver en verdwijnt de bal over het doel van Zwarthoed.

Randy Wolters boos op Tim Bakens nadat die hem een klap in gezicht had gegeven. De onderlinge ruzie kostte hun beiden een gele kaart.

De tweede helft beginnen de beide teams zonder wissels, maar wordt er wel anders gespeeld: Post wordt verder naar voren geschoven. De Venlonaren proberen de verdediging van De Graafschap via de zijkanten te omspelen, maar dat lukt maar zelden. In de 51e minuut wordt Wolters gevloerd op de lijn van het zestienmetergebied: vrije trap. Rajcomar mikt de bal met veel gevoel over de muur, maar ziet zijn poging op de lat eindigen. De Graafschap houdt iedereen achter de bal en komt er nog maar nauwelijks uit, de voorsprong van twee doelpunten geeft de mannen uit Doetinchem genoeg vertrouwen om niet meer aan aanvallen te hoeven denken. Bovendien nemen ze bij overtredingen en spelhervattingen uitgebreid de tijd, tot frustratie van de Venlose spelers en het Venlose publiek. Vanaf de zestigste minuut zetten de Venlonaren nog meer druk en dat leidt tot enkele hachelijke momenten voor het doel van Zwarthoed. Met het inbrengen van De Kogel voor Kruijsen proberen de Venlonaren de bakens nog verder naar voren te zetten. Maar een fout in de Venlose verdediging wordt meteen keihard afgestraft: Altheer levert de bal in bij Parzyszek en die schiet de bal wederom achter Mäenpää en brengt zo de 0-3 op het bord. In de resterende speeltijd proberen de geelzwarten het tij nog te keren, maar de aanvallen lopen allemaal op niets uit. Gelukkig is Mäenpää enkele malen goed op zijn post en schieten de spelers van De Graafschap niet allemaal met scherp, want anders was de achterstand nog verder opgelopen. Diep in blessuretijd scoort invaller Rogier Meijer toch nog de 0-4 voor de gasten uit Doetinchem. Zo moeten de Venlonaren het eerste verlies op eigen veld van dit seizoen slikken: De Graafschap verlaat met vier doelpunten en drie punten op zak de Seacon Stadion - De Koel -.

VVV-Venlo - De Graafschap 0-4 (0-2)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 10. Parzyszek (0-1), 28. Parzyszek (0-2), 66. Parzyszek (0-3), 90+4. Meijer (0-4)
  • Gele kaart(en): Rajcomar, Wolters (VVV-Venlo); Bakens, Breinburg (De Graafschap)
  • Scheidsrechter: Higler
  • Toeschouwers: 4.100

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Promes, Post en Joppen; Altheer, Kruijsen (63. De Kogel) en Türk; Wolters (84. Gijzen), Rajcomar en Reimerink (68. Otsu)

Opstelling De Graafschap: Zwarthoed; Massop, VD Pavert, Bakens, Evers (64. Will); Lazic (60. Kabasele), Breinburg, Calvete, Echcharaf (81. Meijer); Parzyszek, Vincken