zaterdag 7 september 2013

FC Dordrecht geeft VVV-Venlo pak slaag

Op zaterdag 7 september stond voor de ploeg van René Trost en zijn technische staf een uitwedstrijd tegen koploper FC Dordrecht op het programma. Het team uit de Drechtstad stond voorafgaand aan deze wedstrijd ongeslagen bovenaan. VVV-Venlo putte moed uit de 9 punten uit de laatste drie wedstrijden. VVV-Venlo begon de wedstrijd met een aangepaste basisopstelling in vergelijking met de laatste wedstrijd van de geelzwarten: Niels Fleuren was afwezig, net als de nog altijd lichtgeblesseerde Travis Cooper. Daarom begonnen de Venlonaren met Quin Kruijsen als back en Jeffrey Altheer op het middenveld.

Op het kunstgrasveld van het stadion aan de Krommedijk was de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst vanaf het begin een open pot: aan beide zijden werd vanaf het eerste fluitsignaal snel de aanval gezocht. Reimerink en Wolters konden enkele keren flink opstomen langs de zijkanten, maar ook de vleugelspelers van FC Dordrecht kwamen enkele malen gevaarlijk door. In de 22e minuut ruimt Balkestein met een harde trap de bal op. Daarbij komt de bal ongelukkig op de hand van Joppen en fluit scheidsrechter Liesveld onverbiddelijk voor een strafschop. Die wordt feilloos binnen geschoten door Van Nieff en zo komt FC Dordrecht op 1-0. De Venlonaren zijn niet onder de indruk en blijven gedicideerd aanvallen. Dat lijkt in de 34e minuut te leiden tot de gelijkmaker: Wolters zet goed door en laat enkele Dordrecht-verdedigers zijn hielen zien. Hij eindigt zijn actie met een keihard schot, dat buiten het bereik van Te Loeke op de paal terecht komt. FC Dordrecht krijgt de bal steeds moeilijker weg en de Venlonaren krijgen 3 corners achter elkaar in zeer korte tijd en dat geeft de Venlonaren vertrouwen. Maar juist op dat moment is het FC Dordrecht dat er snel uit komt. Hard schot wordt onderweg van richting veranderd door Sparta-huurling Gladon, waardoor Wintjens kansloos is en de 2-0 op het bord komt. In de laatste minuut van de eerste helft is het Joppen die een prachtige pass op Otsu geeft. Deze krijgt de bal net niet onder controle en de bal loopt achter. In de tegenstoot van FC Dordrecht gaat het weer heel erg snel: Danso haalt met een lange rush de achterlijn, trekt hard voor en het is Meulens die de 3-0 binnentikt.

De tweede helft beginnen de Venlonaren met een dubbele wissel: De Kogel en Gijzen spelen voor Otsu en Reimerink. De Kogel krijgt in de 48e minuut een vrije trap. Die wordt door Türk met veel gevoel op doel geschoten en keeper Te Loeke lijkt geslagen. Hij laat de bal glippen maar die gaat desondanks toch net naast de verkeerde kant van de paal. De Venlonaren krijgen dus niet de gehoopte snelle treffer. In de 53e minuut krijgt Gladon een goede mogelijkheid: hij controleert een hoge bal en schiet hard. Gelukkig ziet Wintjens de bal naast gaan en krijgen de Venlonaren geen vierde tegentreffer te verwerken. De ploeg uit Dordrecht laat zich echter niet terugdrukken en laat de geelzwarten niet opbouwen. VVV-Venlo doet verwoede pogingen om door de Dordtse defensie te breken, maar dat lukt niet. In de 69e minuut is het Van Nieff die met een afstandschot de 4-0 laat aantekenen en zo de Venlonaren nog meer pijn doet. VVV-Venlo blijft Rajcomar en De Kogel zoeken in de punt van de aanval, maar de geelzwarten krijgen geen doelrijpe kansen. Het is dat Wintjens attent is op een snelle uitbraak van Korte en dat de buitenspeler zelf onzuiver is bij andere kansen, anders was de schade nog groter geworden. In het restant van de wedstrijd wordt Sevinc nog ingebracht voor de aangeslagen Balkestein, die zich kort daarvoor lijkt te hebben verstapt. Leon de Kogel krijgt nog een gele kaart. Als sluitstuk van de avond is er nog een doelpunt van Korte, waarmee de wedstrijd in Dordrecht met een verlies van 5-0 de boeken ingaat.

FC Dordrecht - VVV-Venlo 5-0 (3-0).

• Scoreverloop: 23. v. Nieff (1-0, pen.), 40. Gladon (2-0) 45. Meulens (3-0); 69. v. Nieff (4-0); 90. Korte (5-0)
  • Gele kaart(en): Gladon (FC Dordrecht); De Kogel (VVV-Venlo)
  • Scheidsrechter: Liesveld
  • Toeschouwers: 3031
Opstelling FC Dordrecht: Te Loeke; Pisas, Haddad, Peersman en Fortes; Alisic (66. Vet), Steenvoorden en Van Nieff; Danso (74. Luckermans), Gladon en Meulens (56. Korte).

Opstelling VVV-Venlo: Wintjens; Kruijsen, Balkestein (82. Sevinc), Post en Joppen; Altheer, Türk en Otsu (46. De Kogel); Wolters, Rajcomar en Reimerink (46. Gijzen).