dinsdag 24 september 2013

VVV-Venlo slaat toe in slotfase en bekert verder

Wil het in de competitie momenteel niet zo vlotten met VVV-Venlo, dinsdagavond boekten de mannen van trainer René Trost wel bekersucces. Op bezoek bij FC Oss zegevierden de geelzwarten door een treffer van invaller Jules Reimerink in de slotminuut met 2-1. Dat beide ploegen niet in grootse vorm steken, mag een understatement heten. In de laatste drie duels voor de onderlinge bekerconfrontatie kwamen FC Oss en VVV-Venlo tot een cumulatief doelsaldo van 1 doelpunt voor en liefst 21 treffers tegen. 

 In vergelijking met de verloren wedstrijd in en tegen Emmen afgelopen vrijdag, speelde VVV-Venlo met Yuki Otsu in de basiself. Jules Reimerink maakte plaats voor de Japanner en nam in Oss plaats op de bank. Halverwege het eerste bedrijf werkte Jerold Promes het leer dan wel binnen na een vrije trap, maar arbiter Rogier Honig annuleerde dat doelpunt terecht vanwege buitenspel. Na ruim een half uur had spits Marko Maletic van de thuisploeg de 1-0 op zijn voet. Op aangeven van Roel van de Sande stond de van VfB Stuttgart II gehuurde spits vrij voor Niki Mäenpää, maar Maletic kreeg de bal niet tussen de palen. Een knullige terugspeelbal van Jochem Jansen luidde even later de Venlose voorsprong in. Prince Rajcomar onderschepte de mislukte pass van Jansen en schoof vervolgens beheerst binnen, 0-1. 

Ook na rust probeerde de thuisclub het met de beste bedoelingen. Maar omdat de laatste pass telkens niet klopte, Pim Balkestein een keer op de doellijn redde en ook enkele standaardsituaties niet aan de thuisclub besteed waren, leek VVV de nipte voorsprong over de eindstreep te brengen. Maar negen minuten voor tijd vond Van de Sande zijn spits in het volle Venlose strafschopgebied nog maar eens. Deze keer faalde Maletic niet, 1-1. Een verlenging leek aanstaande maar bij dat scenario wenste de thuisclub zich niet neer te leggen. Op jacht naar de winnende treffer vergaloppeerde FC Oss zich echter in de slotminuut. De Brabanders rukten massaal uit en verlieten daarbij hun verdedigende stellingen. En zo kon het zijn dat Travis Cooper en Jules Reimerink, allebei een paar minuten in het veld, gebroederlijk op de eenzame Oss-doelman Richard Arends mochten afstormen. Reimerink had daarbij de hulp van zijn Australische kompaan niet nodig: 1-2. Een plek in de derde bekerronde was binnen. Een mooie opsteker met de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard, zondag aanstaande om 14.30 uur in Seacon Stadion -De Koel - , in het vooruitzicht. 

FC Oss - VVV-Venlo 1-2 (0-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 41. Prince Rajcomar 0-1, 81. Maletic 1-1, 90. Reimerink 1-2. 
  • Gele kaart(en): Yuki Otsu en Jules Reimerink (beiden VVV). 
  • Scheidsrechter: Honig. 
  • Aantal toeschouwers: 711. 

Opstelling FC Oss: Arends; Monteiro (79. Philips), Piqué, Jochem Jansen en Tissingh; Dennis Jansen, Van de Ouweland en Van de Sande; Deenen, Maletic en Opoku (79. Falkenstein). 

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Promes, Balkestein en Fleuren; Türk (90. Altheer), Post en Kruijsen; Otsu (76. Reimerink), Rajcomar (76. Cooper) en Wolters. 

Foto: Jack Wolters 
www.jwsportfotografie.blogspot.nl

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten