maandag 1 maart 2010

Jong FC Utrecht door naar de bekerfinale

Op maandag 1 maart 2010 speelde Jong FC Utrecht voor de halve finale van de beker voor Beloftenteams op het kunstgras van het trainingscomplex "De Eendracht" tegen Jong NEC. De Domstedelingen wonnen de wedstrijd met 2-3 en spelen op 10 mei 2010 de finale tegen Jong De Graafschap op het sportcomplex van RKC Waalwijk.

Img_3250 Img_3275 Img_3335

Lees het verslag van fc-utrecht.nl.
Jong FC Utrecht heeft maandagavond in Nijmegen de finale van de KNVB beker voor beloftenteams bereikt. Op sportpark De Eendracht werd Jong NEC met 2-3 verslagen. In de finale die op 10 mei gespeeld wordt in Waalwijk is Jong De Graafschap de tegenstander. De Doetinchemmers wonnen maandag in de andere halve finale met 4-0 van Jong ADO Den Haag. De winnaar van de finale plaatst zich voor het KNVB bekertoernooi van volgend seizoen.

Na een gelijkopgaande openingsfase trok de thuisclub onder aanvoering van Patrick Pothuizen steeds meer het initiatief naar zich toe. In de elfde minuut ging een lob van de thuisclub maar net over de Utrechtse lat. Aan de andere kant was Jong FC Utrecht gevaarlijk in de snelle tegenaanvallen via met name de snelle Erixon Danso en Leroy George.

In de negentiende minuut deelde Jong FC Utrecht de eerste tik uit. Een diepe bal van linksback Dave Bulthuis bereikte spits Frank van der Zwan, die zich knap vrij speelde en met een prima geplaatste bal NEC-keeper Baart verraste: 0-1. NEC zocht daarna weer de aanval. In de 41e minuut claimde de thuisclub een penalty toen Furkan Alakmak in het strafschopgebied ten val werd gebracht. Maar scheidsrechter Van de Graaf liet doorspelen.

Zes minuten voor rust moest bij Jong FC Utrecht keeper Erik Cummins met hamstringblessure naar de kant . Nog maar koud in het veld werd zijn vervanger Andrxc3xa9 Krul gepasseerd door een kopbal van Pothuizen: 1-1. Volgende tegenvaller voor de ploeg van trainer Rob Alflen was het uitvallen van Edwin Soenarto met een enkelblessure. Loxc3xafc Loval werd rechtsback en invaller Ingmar Maayen ging de frontlinie versterken. Het was in die fase even zoeken naar de juiste balans voor de Utrechtse beloften.

In de 51e minuut kopte Latupeirissa een vrije trap binnen voor de thuisclub: 2-1. Jong FC Utrecht ging vervolgens met goed voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er in de 66e minuut. George draaide behendig bij zijn tegenstander weg en vond Van der Zwan, die met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek liet verdwijnen: 2-2. Het tweede doelpunt van de avond voor de aanvaller. In de 80e minuut maakte Ingmar er na een geslaagde actie 2-3 van. De ontlading bij Jong FC Utrecht was groot.

Jong NEC - Jong FC Utrecht 3-2 (1-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins(39' Andre Krul), Edwin Soenarto(48' Ingmar Maayen), Alje Schut, Ismo Vostermans, Dave Bulthuis, Lovic Loval, Kai Heerings, Ken van Mierlo, Erixon Danso, Leroy George(87' Stefano Lilipaly), Frank van der Zwan.