woensdag 17 februari 2010

Doelpuntenfestijn bij Jong DOVO - Jong FC Utrecht

Op dinsdagavond 18 februari 2010 speelde Jong FC Utrecht in Veenendaal bij Jong DOVO in het kader van de Alternativie Beloften Competitie. Beiden partijen speelden open en aanvallend hetgeen leiden tot een totaal van 12 doelpunten met als winnaar de Jonge Domstedelingen.

De A-junioren Anouar Kali, Justin Ruijter en Mike vd Hoorn speelde de hele wedstrijd mee met Jong FC Utrecht die duidelijk het betere van het spel hadden. Met goede aanvallen over de vleugels maakte zij het de gastgevers moeilijk. Echter het eerste half uur kon Jong DOVO hun doel schoon houden. In de 34e minuut was het Attila Yildirim die de score opende. 2 minuten later viel hij aan de andere kant binnen, 1-1. Weer 2 minuten later werd het schot van dicht bij van Stefano Lilipaly op de doellijn gestopt en was Tony Schreurs twee verdedigers te snel af en kon van dichtbij de 1-2 binnen glijden. In de 43e minuut gaf Kevin Huisman een goede steekpass aan Attila Yildirim die de keeper passeerde en de 1-3 kon binnen tikken. Echter twee minuten later was de marge weer 1 toen Jong DOVO de 2-3 maakte. In de extra tijd van de eerste helft werd Attila Yildirim onreglementair tegengehouden in de 16m. Hij nam zelf de penalty en zette daarmee de ruststand op 2-4.

Img_2739 Img_2871 Img_2941

De eerste 20 minuten van de 2e helft waren voor de jonge Veenendalers waarbij zij 3 keer scoorden (51e, 61e en 65e min.) en kwamen zij voor het eerst op voorsprong, 5-4. Het resterende was weer voor Jong FC Utrecht. Het tempo ging weer iets omhoog en met mooie combinaties werd in de 69e minuut de gelijkmaker, 5-5, door Attila Yildirim en in de 76e minuut de 6-5 door een harde knal binnen de 16m van Randy Wolters. Jong DOVO op zoek naar de gelijkmaker kreeg niet echt meer een kans maar de beslissing wilde niet vallen voor Jong FC Utrecht. Met de verstreken regulaire tijd en een geblesseerde Tony Schreurs buiten de lijnen kon scoorde de 10 van Utrecht in de persoon van Mike vd Hoorn de eindstand, 5-7.