maandag 8 februari 2010

Jong FC Utrecht krijgt deksel op de neus in Venlo

Op maandag 8 februari 2010 reisde Jong FC Utrecht af naar Venlo om daar in een koud stadion De Koel te spelen tegen Jong VVV Venlo. De wedstrijd ging daar met 3-1 verloren en de Domstedelingen keerden puntloos terug naar Utrecht.

Lees het verslag van fcutrecht.nl.
Jong FC Utrecht heeft maandag de uitwedstrijd bij VVV Venlo met 3-1 verloren. Het was voor de ploeg van Rob Alflen de wedstrijd van de gemiste kansen.
Jong FC Utrecht moest in de beginfase nog op zoek naar het juiste ritme in Venlo waar de thuisclub direct gevaarlijk werd via de Nigeriaanse spits Uchebo Okechukwu. Even later moest de bal zelfs van de lijn gehaald worden bij een scrimmage. Daarna trok Jong FC Utrecht het initiatief naar zich toe en dat overwicht leverde legio scoringskansen op.

Img_1881 Img_1897 Img_1899

Zo kon Erixon Danso alleen op keeper Ruud Boffin afgaan. Ook Barry Maguire, Leroy George en Frank van der Zwan waren dichtbij de openingsgoal. Na een half uur spelen bleef de verdiende openingstreffer ook uit bij de vrije doortocht voor Ken van Mierlo, net als bij de fantastische knal van George.
Het doelpunt viel aan de andere kant. Een hoge diepe bal van de thuisclub leek een simpele prooi voor André Krul te worden. Tijdens het vangen van de bal werd er vol tegen de doelman opgesprongen en moest hij de bal loslaten. VVV-invaller Hattu kon de bal vervolgens simpel in het lege doel tikken. Tot ieders grote verbazing in het stadion.
In de tweede helft zette de kansenreeks voor FC Utrecht zich voort. Een kopbal van George werd een minuut na rust van de lijn gehaald en een inzet van Danso belandde in het zijnet. De thuisclub kwam niet meer over de middellijn. In de 57e minuut kreeg Ismo Vorstermans ook een toegekende strafschop niet achter de doelman. Drie minuten later ging een vrije trap van Barry Maguire uiteindelijk via de keeper naast het doel.

Img_2021 Img_2039 Img_2156

In de 80e minuut kwam FC Utrecht dan toch naast VVV. Een vloeiende combinatie tussen Ken van Mierlo en Frank van der Zwan werd door laatstgenoemde knap afgerond: 1-1. Met de ingebrachte Edwin Soenarto in de ploeg koos FC Utrecht massaal voor de aanval. In de 86e minuut werd het door een fout in de defensie echter 2-1 voor VVV en ook de 3-1 kwam nog op het scorebord.

Jong VVV Venlo - Jong FC Utrecht 3-1 (1-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: André Krul, Mark van der Maarel, Ismo Vorstermans, Kai Heerings (80' Edwin Soenarto), Dave Bulthuis, Leroy George, Gianluca Nijholt (60' Elson Rosario Almeida), Barry Maguire, Ken van Mierlo, Erixon Danso, Frank van der Zwan.