dinsdag 23 maart 2010

Jong FC Utrecht wint thuis van Jong Veendam

Op dinsdagavond 23 maart 2010 speelde Jong FC Utrecht op het eigen trainingscomplex "Zoudenbalch" tegen Jong Veendam. Na een vroege achterstand vochten de Jonge Domstedelingen, met een flinke vertegenwoordiging uit het 1e elftal,  zich terug en wonnen de wedstrijd met 2-1.

Img_4497 Img_4542 Img_4575

Lees het verslag van fc-utrecht.nl:
Jong FC Utrecht won dinsdag met 2-1 van Jong Veendam. Na de uitwedstrijd en de confrontatie in het bekertoernooi betekende het de derde zege op de Groningers dit seizoen. Toch kwam Jong FC Utrecht al in de derde minuut op achterstand op Sportcomplex Zoudenbalch. Na balverlies op het middenveld schoot Gersom Klok de bal hard binnen: 0-1.
De thuisclub herstelde zich en trok na een kwartier het initiatief naar zich toe. Vooral vanaf de flanken kwam de ploeg er in die fase via Erixon Danso en Loic Loval een paar keer dreigend door. Behalve de nodige corners en gevaarlijke vrije trappen leverde het aanvankelijk niet veel op. In de 36e minuut kwam Jong FC Utrecht langszij uit een corner. De voorzet van Ismo Vorstermans werd door Frank van der Zwan binnengekopt: 1-1. In de slotfase van de eerste helft hield de keeper van Veendam Loval nog van de tweede treffer af.

Img_4592Img_4624Img_4657

De eerste kans in de tweede helft was voor Veendam. Vervolgens was Jong FC Utrecht weer de bovenliggende partij. In de 57e minuut ging een fraaie aanval uiteindelijk via Somers rakelings over het doel. Kort daarna raakte Loval de paal en belandde een vrije trap van Ginaluca Nijholt op de kruising. Het tweede doelpunt kon niet uitblijven. Met een fraaie actie bracht Van Frank van der Zwan in de 71e minuut Loval in stelling. Zijn inzet werd nog half geblokt, maar in tweede instantie zorgde Kevin Vandenbergh voor de 2-1 zege.
Jong FC Utrecht staat nu vierde en speelt volgdende week de tegen koploper Jong FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht - Jong Veendam 2-1 (1-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Andrxc3xa9 Krul, Tim Cornelisse, Ismo Vorstermans, Kai Heerings, Dave Bulthuis, Loic Loval, Hans Somers, Gianluca Nijholt, Erixon Danso, Kevin Vandenbergh (83' Stefano Lilipaly), Frank van der Zwan.