dinsdag 9 maart 2010

Winst voor Jong FC Utrecht bij Jong RBC Roosendaal

Op dinsdag 9 maart 2010 speelde Jong FC Utrecht in het MariFlex Stadion bij en tegen Jong RBC Roosendaal. De Jonge Domstedelingen hadden de gehele wedstrijd het betere van het spel. Het duel eindige in een 1-2 voordeel voor Jong FC Utrecht.

Verder was er een invalbeurt voor Randy Wolters, niet in de verdediging maar in de aanval, linker buitenste middenvelder. De jonge Leidenaar had wel pech voor wat betreft het veld. Aan zijn zijde had de hele de zon niet geschenen en was het veld keihard en glad.

Img_3661Img_3589  Img_3723

Lees het verslag van fc-utrecht.nl;
Jong FC Utrecht behaalde dinsdag een verdiende zege in Roosendaal (1-2). Door de wedstrijd niet al vroegtijdig definitief te beslissen bleef het echter tot de allerlaatste seconde spannend.
De wedstrijd speelde zich aanvankelijk vooral op het middenveld af. Beide ploegen wisten in deze fase weinig uitgespeelde kansen te crexc3xabren. Jong FC Utrecht had wel het meeste balbezit maar verder dan een prima actie van uitblinker Frank van der Zwan en een gevaarlijk schot van John Noslin kwam het niet.

In de eindfase van de eerste helft werd de wedstrijd steeds levendiger. Eerst claimde RBC een penalty vanwege een vermeende handsbal. Een minuut kon Stefano Lilipaly een fraaie Utrechtse aanval net niet afronden. De middenvelder kwam ook nog tot een vlammend schot. In de 44e minuut werd het dan toch 0-1. Op aangeven van Erixon Danso opende Van der Zwan de score.

Img_3782 Img_3803Img_3808

Na rust ging Jong FC Utrecht door met aanvallen. Kansen waren er voor Lilipaly en Ken van Mierlo. In de 53e minuut ging de bal op de stip nadat verdediger Kai Heerings ten val gebracht was. Leroy George schoot de penalty overtuigend binnen: 0-2. Jong FC Utrecht bleef ook daarna de bovenliggende partij maar moest door een verdedigingsfout toch de 1-2 incasseren.
Jong FC Utrecht probeerde de marge weer uit te bouwen. Kevin Huijsman raakte de onderkant van de lat en een kwartier voor tijd zag hij een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Ook Lilipaly was dicht bij de 1-3. Met een wanhoopsoffensief probeerde RBC nog de gelijkmaker te forceren. FC Utrecht vergat in deze fase te blijven voetballen, waardoor de druk alleen maar toenam. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar.
Volgende week maandag staat de uitwedstrijd tegen Jong NAC Breda op het programma.

Jong RBC Roosendaal - Jong FC Utrecht 2-1 (0-1). Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Andrxc3xa9 Krul, Loic Loval, Ismo Vorstermans, Kai Heerings, Dave Bulthuis, Leroy George ( 83' Bart Vriends), Ken van Mierlo, Kevin Huijsman, Erixon Danso ( 77' Randy Wolters), Stefano Lilpaly, Frank van der Zwan.