dinsdag 30 maart 2010

Jong FC Utrecht gemakkelijk langs Jong Sparta Nijkerk

Op dinsdagavond 30 maart 2010 speelde Jong FC Utrecht in het kader van de Alternatieve Beloften Competitie tegen en bij Jong Sparta Nijkerk. De wedstrijd, welke oorspronkelijk gepland was op 26 januari j.l., werd door de Jonge Domstedelingen vrij gemakkelijk gewonnen met 1-6.

De keepers in de Domstad zijn dit seizoen niet fortuinlijk. Met de geblesseerden; Wesley de Ruiter (kniebanden), Andre Krul (nek), Eric Cummins (hamstring) en Fons Mulder(A1) (kniebanden) trad Jong FC Utrecht deze avond aan met 1-jaars A-keeper Jasper van Gelderen. Hij werd bijgestaan door teamgenoot Gevero Markiet.

Img_6618 Img_6616 Img_6715

Het werd geen moeilijke avond voor Jong FC Utrecht. In de 4e minuut opende Evert Brouwers de score, 0-1, en in de 7e minuut was het Ingmar Maayen die de 0-2 binnenschoot. Kennelijk was er even een moment van "dat gaat wel heel makkelijk worden vanavond" toen in de 9e minuut uit een corner Jong Sparta Nijkerk de 1-2 binnenkopte. Hierop was iedereen weer bij de les en was het Atilla Yildirim die in de 13e minuut de 1-3 uit een rebound binnenschoot. Hierop ging Jong Sparta Nijkerk een flink stuk verdedigender spelen en hadden nog maar sporadisch een uitbraak. Jong FC Utrecht viel aan maar het was een stuk moeilijker geworden. In de 31e minuut wist toch Evert Brouwers het net weer te vinden, 1-4. Dit was tevens de ruststand.

Img_6723 Img_6731 Img_6740

De 2e helft zakte Jong Sparta Nijkerk nog meer in en werd er eigenlijk alleen maar op hun helft gevoetbald. In de 51e minuut wist Ingmar Maayen de bal goed binnen te koppen, 1-5. Vervolgens werd de spreekwoordelijke "muur rond de 16m" opgetrokken en werd het aanvallen een stuk bemoeilijkt. Geduldig werd de bal rond gespeeld van de ene naar de andere kant. Af en toe was er een goede opening en een goede mogelijkheid die echter niet tot een doelpunt leidde. Pas weer in de 79e minuut uit een schrimmage viel het laatste doelpunt van de avond van de voet van Ingmar Maayen, 1-6.
Volgende week dinsdag 6 april 2010 word de afgelaste wedstrijd van 16 maart ingehaald tegen Jong Bennekom.

Jong Sparta Nijkerk - Jong FC Utrecht 1-6 (1-4) . Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Jasper van Gelderen, Gevero Markiet, Nick de Jong, Jahmill Flu, Randy Wolters, Elson Rosario Almeida, Tony Schreurs, Kevin Huijsman (Stefano Lilipaly), Evert Brouwers, Atilla Yildirim (46xe2x80x99 Rafael Uiterloo), Ingmar Maayen.