vrijdag 7 januari 2011

Winst voor Sparta Nijkerk tegen Jong FC Utrecht

Op vrijdag 7 januari 2011 speelde Jong FC Utrecht een vriendschappelijke wedstrijd bij en tegen Sparta Nijkerk. Deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar 2011 voor de Domstedelingen ging met 2-1 verloren.

De eeste helft was van een matig niveau met een te laag tempo, passes te kort, niet zuiver en onnodig balverlies. Sparta Nijkerk stoorde vroeg en de Jonge Domstedelingen hadden daar moeite mee. De openingsgoal was dan ook in de 29e minuut voor de thuisploeg.

IMG_3274IMG_3306 IMG_3323
In de 2e helft ging het tempo omhoog en ging de bal beter rond. Het was dan ook geheel terecht dat in de 56e minuut de gelijkmaker werd gescoord. Bij het uitverdedigen bij een corner gaf Randy Wolters een verre pass op Erixon Danso die met een solo vanaf de rand 16m de 1-1 binnenschoot. Daarna hadden de Jonge Domstedelingen de betere kansen alleen kwam het niet tot scoren. In de 86e minuut was het de keeper van de gasten met een verre uittrap die goed werd verlengd. Vervolgens was er een fraaie kapbeweging waardoor de 2-1 kon worden binnenschoten. De resterende tijd was de kort om nog wat aan de stand te veranderen.

IMG_3356 IMG_3362 IMG_3390
Voordat de competitie begint op24 januari 2011 heeft Jong FC Utrecht nog 2 oefenwedstrijden. Volgende week donderdag 13 januari 2011 wordt er in Eindhoven gespeeld tegen Jong PSV en op dinsdag 18 januari 2011 in Alphen aan de Rijn tegen ARC 1.
Sparta Nijkerk 1 - Jong FC Utrecht 2-1 (1-0). Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Justin Ruyter (46' Gevxc3xa9ro Markiet), Bart Vriends. Kai Heerings, Bart van Wieringen (46' Dave Bulthuis), Erixon Danso, Zakaria Amrani, Kevin Huijsman, Randy Wolters, Stefano Lillipaly (46' Anouar Kali), Attila Yildirim (43' Evert Brouwers).