dinsdag 18 januari 2011

Jong FC Utrecht speelt gelijk bij ARC

Op dinsdag 18 januari 2011 heeft Jong FC Utrecht de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie met een gelijkspel afgesloten. Bij en tegen zaterdag Topklasser ARC uit Alphen aan de Rijn werd het 1-1.

In de 1e helft waren de Jonge Domstedelingen beter en verdiende het meer als de 0-1 gemaakt in de 19e minuut. Het was Stefano Lilipaly die via een solo goed de 16m binnenkwam en de bal langs de ARC-goalie krulde. Bij de overige mogelijheden lukte het Jong FC Utrecht niet te score waardoor er met de 0-1 naar de thee werd gegaan.

IMG_4556 IMG_4568 IMG_4590

Zonder een spits was het in de 1e helft Elson Rosario Almeida die het in de punt mocht proberen. De vleugelaanvaller deed het niet echt slecht maar het was niet het vertrouwde spel van Jong FC Utrecht. In de 2e helft week Rosario Almeida weer naar zijn vertrouwde plek aan de rechterkant en waren het Stefano Lilipaly en Anouar Kali die in de spits opdoken. Echter ook deze combinatie liep niet geheel vlekkeloos hetgeen zo zijn weerslag had op het spel in de 2e helft. Daarbij gingen de gastgevers iets ruwer spelen en waren er een paar pittige overtredingen aan de Alphense zijde. Aan de gelijkmaker in de 60e minuut was echter niets af te dingen en gezien het matige spel aan Utrechtse zijde terecht. In de 89e minuut kreeg Jong FC Utrecht nog een meevaller. Randy Wolters werd net buiten de 16m neergehaald maar de scheidsrechter besloot dat de overtreding binnen de 16m was en dus een penalty. Echter Zakaria Amrani schoot tegen de lat waardoor het bij 1-1 bleef. A.s. maandag is de 1e competitiewedstrijd na de winterstop, thuis tegen FC Den Bosch. Tegen deze tegenstander heeft Jong FC Utrecht nog wat goed te maken.