donderdag 13 januari 2011

Jong FC Utrecht wint oefenduel van Jong PSV

Op donderdag 12 januari 2011 speelde Jong FC Utrecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong PSV op het kunstgrasveld van het trainingscomplex "De Herdgang" in Eindhoven. De Jonge Domstedelingen wonnen het duel met 2-4.

Met een lichte miezerregen maar verder goede omstandigheden werd er begonnen aan de 2e oefenwedstrijd van Jong FC Utrecht van het nieuwe jaar. In de 7e minuut was er aan de rechterkant van de Utrechtse verdediging een foutje wat leidde tot de 1-0 voorsprong voor de gastgevers. In de 1e helft waren beiden teams aan elkaar gewaagd en was het en gelijkwaardige strijd. Het was dan ook in de 25e minuut toen Anouar Kali van 25m fantastisch uithaalde en de 1-1 maakte. Een minuut later was het een stagespeler van Jong FC Urecht die op gelijke plaats en wijze, maar wel met een lichte deflectie, de 1-2 binnenschoot. De voorsprong duurde echter maar 2 minuten. In de 28e minuut wist Jong PSV de gelijkmaker weer te maken. In de 36e minuut had Bart Vriends te veel last van mijn bovenbeen en werd hij vervangen door A1-speler Mike v/d Hoorn. Er werd niet meer gescoord en met de gelijke stand ging men naar de thee.

IMG_4109 IMG_4122 IMG_4145

De 2e helft ging van start met de verse krachten Fons Mulder en Kevin Huijsman die Wesley de Ruiter en Bart van Wieringen vervingen. Jong FC Utrecht kreeg geleidelijk meer overwicht. In de 51e minuut kreeg Attila Yildirim een dot van een kans maar miste van dichtbij. Naar de jongens hun eigen zeggen had hij de bal meer moeten "killen". Na wat kleine mogelijkheden was het in de 77e minuut een afgeslagen bal die inbezit van Elson Rosario Almeida kwam. Hij wist via de korte hoek de Eindhovense goalie te verschalken, 2-3. In de 79e minuut kreeg Justin Ruyter zijn eerste speelminuten na zijn enkeloperatie. Hij verving Gevero Markiet. In de eerst volgende aanval kon de rechterverdediger mee naar voren. Na een vrije trap kopte Mike v/d Hoorn de rebound finaal mis voor open goal. De oplettende Justin Ruyter kon daarna de 2-4 in de 81e minuut binnentikken. Dit was tevens de eindstand van een goed oefenduel voor de mannen van trainer/coach Robbie Alflen. Komende dinsdag 18 januari is er wederom een oefenduel voor Jong FC Utrecht. Dan wordt er afgereisd naar het ARC in Alphen aan de Rijn.