zaterdag 20 september 2008

Verlies in Apeldoorn

Op zaterdag 20 september 2008 reisde FC Utrecht af naar Apeldoorn om tegen Vitesse/AGOVV A1 te spelen. Op het droge kunstgras van het station van AGOVV won de Vitesse/AGOVV A1 van FC Utrecht A1 met 1-0. In de 77e minuut zagen de Domstedelingen een penalty benut worden. Was het vorige week dat er goed tegen Ajax A1 werd gespeeld. Deze keer leek het wel omgekeerde wereld. Dat wat FC Utrecht bij Ajax deed werd nu tegen hen gedaan door Vitesse/AGOVV.

In de eerste helft was het Vitesse/AGOVV die het initiatief had. Zij gaven goed druk op de bal en hadden het betere van het spel. FC Utrecht durfde onder druk niet de bal vooruit in elkaars voeten te spelen en voetbalde voornamelijk achteruit. Vitesse/AGOVV sprong niet goed om met hun kansen en FC Utrecht had in de 1e helft maar 1 goede kans. Randy Wolters had een goed schot op goal maar deze miste iets te veel kracht waardoor de thuis-goalie de bal kon keren.

Dsc00449 Dsc00456 Dsc00452

In de 2e helft werd er iets beter gevoetbald door de Domstedelingen. Het was nogsteeds Vitesse/AGOVV die de bovenhand had maar nu waren er af en toe aanvallen waarbij het middenveld wel de bal breed en naar voren speelde i.p.v. terug naar de verdediging en daarna de lange bal. FC Utrecht probeerde aan te dringen maar de aanvallen gingen veel door het midden en strandde dan door goed verdedigend werk van Vitesse/AGOVV. De aanvallen via de vleugels kwamen af en toe wel goed door, echter daar werd te weinig gebruik van gemaakt. In de 61e minuut kwam Fernon Haselhoef gevaarlijk dichtbij voor de Vitesse/AGOVV-keeper, helaas werd de kans onbenut. Een voorzet van Randy Wolters kwam goed voor de goal, echter de spitsen waren te laat. In de 77e minuut trok Kai Heerlings aan de noodrem en legde de scheids de bal op de 11m. De Vitesse/AGOVV-aanvoerder v/d Linden nam zijn verantwoordelijkheid en schot de bal in het net. Vanaf dat moment ging FC Utrecht iets beter voetballen en ging Vitesse/AGOVV voornamelijk de 1-0 voorsprong verdedigen met lange ballen. FC Utrecht had in het laatste kwartier een paar goede aanvallen die een beter lot hadden verdiend. Bij een aanval liep Stefano Lilipaly goed door tot op de achterlijn in de 16m. Toen deze de bal richting een medespeler voor de goal wilde spelen werd deze naar de grond gewerkt. De scheids vond het niets en liet doorspelen. In de tegen aanval maakte FC Utrecht net voor de eigen 16m een identieke overtreding waarbij de scheids wel floot voor de overtreding. Daarna had FC Utrecht nog een paar mogelijkheden. Elson Rosaria Almeida had een zelfde voorzet als Randy Wolters waarbij wederom de Utrechtse spitsen te laat waren. Ook was er nog een snelle uitbraak met  Elson Rosaria Almeida op rechtsbuiten, echter deze gaf de bal te laat voor de goal waarbij Randy Wolters in de spits de bal achter hem kreeg. De grootste kans kreeg waarschijnlijk nog Stefano Lilipaly toen deze een bal op maat kreeg en alleen opstoomde naar de 16m. Het schot werd gered door de keeper. Een goede aanval ondanks dat de Vitesse/AGOVV assistent-scheidsrechter de aanval onterecht probeerde af te vlaggen. Hetgeen hem veelvuldig met succes zo'n beetje de hele middag wel lukte. FC Utrecht lukte het niet om de gelijkmaker te maken en moesten puntloos terug naar de Domstad.

Vitesse/AGOVV A1 - FC Utrecht A1 1-0 (0-0) klik voor meer wedstrijdfoto's HIER en HIER.