maandag 1 september 2008

Ook beloften onderuit tegen PSV

Jong FC Utrecht - Jong PSV 1-2 (1-1)

Fcupsvkl_3 Jong FC Utrecht kwam maandagavond al snel op voorsprong tegen Jong PSV, maar verloor uiteindelijk in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-2 van de Eindhovenaren. Het begon allemaal nog zo voorspoedig voor de beloften van FC Utrecht, die een week eerder gestart zijn met een 1-1 gelijkspel bij RKC Waalwijk. Vanaf het eerste fluitsignaal nam de ploeg van trainer Jan Oosterhuis het initiatief en werd het doel van de PSV-keeper Cassio Ramos opgezocht. Al in de zevende minuut resulteerde dit in een voorsprong. Na matig verdedigen van PSV en goed doorzetten van Jong FC Utrecht werd Ken van Mierlo in stelling gebracht. Hij rondde knap af: 1-0. In de 23e minuut kwam PSV weer langszij. Een aanval vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal door Kay Velda op simpele wijze achter FC Utrecht-doelman André Krul gewerkt. Ook bij deze goal zag de verdediging er niet goed uit. FC Utrecht zocht daarna weer de aanval. De grootste kans was voor middenvelder Barry Maquire die alleen voor keeper Ramos jammerlijk miste. Daar bleef het bij tot aan de rust. FC Utrecht behield een licht overwicht, maar wist zich geen uitgespeelde kansen meer te creëren. Lees verder........