donderdag 1 mei 2008

FC Utrecht laat FC Groningen in de extra tijd langszij komen

Op donderdag 1 mei 2008 speelde FC Utrecht de eerste play-offronde tegen FC Groningen. Met een relatieve fitte selectie deed Willem van Hanegem doen besluiten om de A-junioren Randy Wolters en Mike van der Kooij op de tribune te doen plaatsnemen. Ondanks het feit dat de jongelingen een goede trainingsweek hadden doorgemaakt. De jongelingen trainde dan ook in de ochtend mee met de Beloften. Echter halverwege de training kreeg van der Kooij de mededeling zich te melden bij de selectie in de Galgenwaard. Alje Schut was met zijn hoogzwangere vrouw naar het ziekenhuis en daardoor kon hij niet bij de wedstrijd zijn. A-junior Gregory Schaken stond wederom in de basis en speelde een goede wedstrijd. Hij opende vandaag de score en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Tevens werd hij uitgeroepen tot "man of the match."

Greg_juicht_na_de_10_2 Greg_motm
Foto's FCUPhoto.

donderdag, 1 mei 2008
FC Utrecht-FC Groningen 2-2
FC Utrecht stond donderdagmiddag na één helft op een 2-0 voorsprong tegen FC Groningen in Stadion Galgenwaard, maar verspeelde die prima uitgangspositie helaas in een tumultueuze tweede helft. Over drie dagen volgt de terugwedstrijd in Groningen.
De eerste 45 minuten verliepen uitermate gunstig voor FC Utrechten en de thuisclub dwong dat ook zelf af. Tijdens de eerste twintig minuten creërde FC Utrecht een aantal mogelijkheden. Al vroeg in de wedstrijd was Van Dijk uit een goede dicht bij succes. Wat later bracht George de bal via een hoekschop voor Loval die zijn schot echter geblokt zag. Verder probeerde Pieters met een uithaal van afstand dat maar rakelings naast het doel ging.
Schaken zette FC Utrecht dan ook verdiend op voorsprong in de 24e minuut. Hij schoot een afgeslagen hoekschop achter doelman Van Loo. Drie minuten na die openingstreffer nam FC Utrecht verder afstand. Een pass van Keller bereikte Nelisse die fraai afrondde met zijn uithaal in de verre hoek.
FC Groningen kwam wel een paar maal in de buurt van het doel van FC Utrecht, maar echte kansen leverde dat niet op. Die kwam pas vier minuten voor rust toen Fledderus alleen op Grandel af kon gaan. De doelman van FC Utrecht kon de inzet met zijn hand nog net van richting veranderen waardoor de bal naast ging. Zo bracht hij de 2-0 voorsprong ongeschonden naar de rust en verliep de wedstrijd volgens het voor FC Utrecht gewenste scenario.
Dat veranderde al snel in de tweede helft waarin de nul niet lang meer op het scorebord bleef staan. Zeven minuten na rust al deed FC Groningen wat terug. Een verlengde hoekschop raakte eerst nog de lat maar stuiterde terug het veld in waarna Lovre er 2-1 van maakte.
Dertien minuten na die tegentreffer incasseerde FC Utrecht een volgende tegenslag. Dickoh ontving zijn tweede gele kaart van de middag van arbiter Van Egmond en mocht vertrekken. Daarna werd de sfeer binnen de lijn een stuk grimmiger met veel opstootjes en hectische momenten.
Tien minuten na het rood voor Dickoh moest ook FC Groningen verder met tien man, omdat doelpuntenmaker Lovre met een slaande beweging Pieters vloerde. Maar met tien tegen tien was het toch FC Groningen dat nog een keer tot scoren kwam. In de extra tijd bracht Levtsjenko de Groningers alsnog naast FC Utrecht.
De persconferentie na afloop was van korte duur. John van Loen gaf geen verder commentaar na een interruptie van collega Ron Jans.
  • Score: 24. Schaken 1-0; Nelisse 2-0; 52. Lovre 2-1; 90+1 Levtsjenko
  • Toeschouwers: 11.250
  • Arbiter: Van Egmond
  • Geel: Loval (FC Utrecht); Hiariej, Levtsjenko, Van Loo (FC Groningen)
  • Rood: 65. Dickoh (twee keer rood); 75. Lovre
Opstelling FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Dickoh, Keller, Pieters, Van Dijk, Van der Gun, Schaken (Somers/70), George, Nelisse, Loval (Vandenbergh/89)