dinsdag 13 mei 2008

Jong FC Utrecht handhaaft zich op het hoogste niveau

Dsc08873 Op dinsdag 13 mei 2008 moest Jong FC Utrecht de belangrijke uitwedstrijd spelen tegen Jong Vitesse. Bij winst zou Jong FC Utrecht zich zo goed als zeker veilig kunnen spelen. Het liep niet geheel volgens plan en met 10 man werd er 1-1 gelijkgespeeld. Echter doordat ADO Den Haag en NAC verloren was handhaving op het hoogste niveau toch een feit.

Jong Vitesse en Jong Utrecht waren van begin af aan aan elkaar gewaagd. Keeper Wesley de Ruiter had een paar goede reddingen en ook de verdediging stond goed. Met een paar goede aanvallen over de flanken hadden de Domstedelingen een paar mogelijkheden. In de 26e minuut was het een onoplettende Vitesse verdediging en keeper die zich lieten verrassen door een ingooi die door Ingmar Maayen werd ingekopt. Vitesse ging niet bij de pakken neerzitten en bleef gestaag aanvallen. In de extra tijd van de 1e helft was er een snelle aanval van Vitesse waarbij keepere Wesley de Ruiter uit zijn 16m moest op de spits af te stoppen. Met een goed blok deed hij dit dan ook. Echter de scheidsrechter beoordelde het als een overtreding en een doorgebroken speler, dus rood voor de Ruiter. Een dubbele fout van de leidsman. Niet alleen Leidenaar de Ruiter moest het veld verlaten. Een andere Leidenaar, Randy Wolters, moest gewisseld worden voor keeper Andre Krul. De vrije trap werd overgeschoten, waarna het rustsignaal volgde.

Dsc08883 Dsc08885 Dsc08917

In de 2e helft was het Vitesse die de overhand had. Met een man meer probeerden zij dan ook om de gelijkmaker te maken. FC Utrecht nam een verdedigende stelling in en kon nog maar sporadisch tot aanvallen komen. Het centrale duo, Mark Rutgers en Roy Schaap, waren niet te verslaan door de lucht en Jahri Valentijn en Nick Kuipers hielden de aanvallen over de vleugels tegen. Het zag er lang uit dat de volle winst behaald zou worden echter door wederom een arbirale dwaling moest de tegentreffer in de 85e minuut worden geincasseerd. Een duidelijk geval van buitenspel, maar de assistent-scheidsrechter hield de vlag omlaag, 1-1. In de resterende tijd konden beide partijen niet meer gevaarlijk worden. Een gelijkspel, dat was toch wel een beetje een domper. Het bevrijdende woord kwam in de kleedkamer, ADO Den Haag en NAC hadden verloren en Jong FC Utrecht was veilig. Zo werd het toch nog een prettige busreis terug.

Jong Vitesse - Jong FC Utrecht 1-1 (0-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling: Wesley de Ruiter, Jahrizinho Valentijn, Roy Schaap, Mark Rutgers, Hans Somers, Rick Kruys, Gregory Schaken (78' Ramon Leeuwin), Mohammed Faouzi, Randy Wolters (44' Andrxc3xa9 Krul), Ingmar Maayen (64' Jasper Bolland), Nick Kuipers.