zondag 4 mei 2008

FC Utrecht verliest in Groningen, einde play-offs

Zondag 4 mei 2008 moest FC Utrecht in en tegen Groningen vol aan de bak om het gelijke spel van afgelopen donderdag om te buigen. Met dezelfde selectie als afgelopen donderdag reisde FC Utrecht af naar het hoge noorden. Dit betekende voor Randy Wolters wederom geen plek bij de eerste 18. Hij zag thuis voor de buis de Domstedelingen met 3-1 verliezen.

FC Groningen - FC Utrecht 3-1 (0-0)

zondag, 4 mei 2008
Uitgeschakeld in play-offs
FC Utrecht is er niet in geslaagd de tweede ronde van de play-offs te bereiken. Na de 2-2 donderdag in Utrecht volgde zondag een 3-1 nederlaag in de terugwedstrijd. "We hebben het aan onszelf te wijten", stelde Willem van Hanegem na afloop.
Pas een kwartier voor tijd verloor FC Utrecht zondagmiddag in Euroborg definitief het zicht op de volgende ronde, toen Berg er 3-1 van maakte voor de thuisclub. Tot die treffer bleef de return een spannende wedstrijd.
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, had FC Utrecht zelfs net wat meer balbezit en in het eerste half uur de beste kansen. FC Utrecht nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief in Euroborg. Somers, die op het laatste moment de plaats innam van de niet fitte Schaken, zette in de derde minuut goed door aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam via Nelisse bij Van der Gun, maar de aanvaller zag zijn schot gekeerd door Doelman Van Loo.
Ruim twintig minuten later was Van der Gun wederom dicht bij de openingstreffer. Nu verlengde hij met het hoofd een vrije trap, maar zag hij zijn inzet opnieuw gekeerd door de doelman van FC Groningen. Ook Somers kwam in kansrijke positie, maar zijn schot miste kracht.
FC Utrecht kwam zelf achterin lange tijd niet in de problemen. Pas in laatste fase van de eerste helft drong FC Groningen aan en dat zorgde wel voor enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Grandel op slag van rust.
Kort na rust mikte eerst Nijland centimers naast de paal en was kort daarna Loval aan de andere kant Loval dicht bij succes. Balverlies van FC Utrecht ging vooraf aan de 1-0 van FC Groningen. Berg controleerde de voorzet van Powel en rondde beheerst af. Na een goede onderschepping van Van der Gun had Nelisse vijf minuten na die openingstreffer de gelijkmaker op de schoen, maar hij raakte de bal onvoldoende. Ook werd FC Utrecht een duidelijke strafschop onthouden. Arbiter Kuipers weigerde echter naar de stip te wijzen na de handsbal van Fledderus.
Vervolgens lieten Powel en Nijland de mogelijkheden liggen om de wedstrijd definitief te beslissen. Waarna invaller Vandenbergh de spanning weer volledig terug bracht met de gelijkmaker. Net op het moment dat FC Utrecht na die 1-1 sterker werd, liep FC Groningen via Svejdik en opnieuw Berg uit naar 3-1.
"We hebben het aan onszelf te wijten dat we eruit liggen", vond Van Hanegem. "Vandaag waren we niet in goeden doen. Maar we hebben het donderdag eigenlijk al verspeeld. Als het in Utrecht 2-1 was gebleven, hadden we het vandaag niet meer weggegeven." En zijn conclusie over het seizoen: "De eerste competitiehelft was redelijk tot goed. Tijdens de tweede competitiehelft hebben we heel goede wedstrijden gespeeld, maar was het merendeel ver beneden ons niveau."
  • Score: 54. Berg 1-0; 68. Vandenbergh 1-1; 73. Svejdik 2-1; 75. Berg 3-1
  • Toeschouwers: 17.500
  • Arbiter: Kuipers
  • Geel: George, Loval, Keller (FC Utrecht); Kruiswijk (FC Groningen)
  • Opstelling FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Keller, Schut, Pieters, Loval, Van Dijk, Somers, George (Vandenbergh/66), Nelisse, Van der Gun