Geen punten voor Jong FC Utrecht tegen Jong AZ

Dsc08823_2 Dsc08834 Dsc08849

Maandag 5 mei 2008
Beloften verliezen van AZ
Jong AZ onderbrak maandag de reeks van vijf ongeslagen wedstrijden van Jong FC Utrecht. Met nog twee wedstrijden te gaan en drie punten voorsprong op de degradatiestreep is Jong FC Utrecht daardoor nog niet veilig.
Volgende week dinsdag wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Jong Vitesse. De competitie wordt afgesloten met een thuiswedstrijd in Stadion Galgenwaard tegen Jong Heerenveen. Er staat de komende twee weken dus nog veel druk op het beloftenelftal, dat het lot wel in eigen handen heeft.
Trainer David Nascimento kon geen beroep doen op de zieke Valentijn voor het duel met de nummer drie van de Beloftencompetitie. AZ speelde onder meer met Joey Didulica, Milano Koenders, Stijn Schaars en Maarten Martens.
Het eerste schot was van Rossini, die knap uit de draai inschoot. Naarmate de tijd vorderde nam AZ het initiatief in handen en liep FC Utrecht steeds meer achter de feiten aan. FC Utrecht keeper Andrxc3xa9 Krul hield zijn ploeg met enkele fantastische reddingen op de been.
In de 23e minuut kwam de verdiende voorsprong voor AZ. Het was een aanval over de linkerkant die via Nelson bij Narsingh terecht kwam, die knap Krul passeerde: 0-1 . Een paar minuten later claimde AZ een penalty omdat Martens vastgehouden zou zijn, scheidsrechter Sanders besloot tot doorspelen.
In de 29e minuut moest Tony Tol van FC Utrecht met een enkelblessure naar de kant. Ramon Leeuwin was zijn vervanger. De ploeg zocht nog naar de juiste organisatie na die wissel toen de 0-2 viel via Simon Poulsen. In deze fase was het wachten eigenlijk op de definitieve beslissing, maar verrassend kwam de thuisclub vlak voor rust toch nog in de wedstrijd. Mohammed Faouzi bracht met zijn uithaal in de 44e minuut FC Utrecht terug in de wedstrijd: 1-2.
In de tweede helft ging Utrecht met goede bedoelingen aan de slag, maar de uitvoering liet veel te wensen over. In de 83e minuut kreeg invaller Randy Wolters nog een unieke kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging hoog over. Vijf minuten voor tijd besliste AZ de wedstrijd: 1-3.

Jong FC Utrecht - Jong AZ 1-3 (1-2) Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling; André Krul, Tony Tol (29' Ramon Leeuwin), Mark Rutgers, Roy Schaap, Nick Kuipers(73' Ingmar Maayen), Rick Kruys, Jasper Bolland, Kevin Vandenbergh(53' Randy Wolters), Peter Kopteff, Giuseppe Rossini, Mohammed Faouzi.