maandag 21 april 2008

Gouden wissels maken de winnende

Op maandagavond 21 april 2008 speelde Jong FC Utrecht bij Jong ADO Den Haag. In de 1e helft maakte Mo Faouzi de 0-1 waarna halverwege in de 2e helft ADO Den Haag de gelijkmaker maakte. Met nog ongeveer een kwartier te spelen viel Randy Wolters in en twee minuten later ook Ingmar Maayen. Jong FC Utrecht viel aan en de bal belandde bij Randy Wolters. Deze gaf een goede pass op Pino Rossini, die de bal weer goed in de loop mee gaf aan Randy. Randy had een voorzet op maat en met zijn eerste balcontact maakte Ingmar Maayen de belangrijke 1-2. Twee gouden wissels dus, Randy met een belangrijke assist en Ingmar met de winnende goal. Daarna was het strijd op het veld en af en toe was dit letterlijk het geval met de bekende opstootjes. Na 90+3 minuten kwam Jong FC Utrecht als winnaar uit de strijd en behaalde 3 belangrijke punten.

Dsc08761a Dsc08757 Dsc08752 Stand_beloften_2

Belangrijke overwinning Jong FC Utrecht
Het elftal van trainer/coach David Nascimento heeft vanavond zeer goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door directe concurrent Jong ADO Den Haag in een rechtstreeks duel te verslaan. Het verschil op de ranglijst bedraagt nu zes punten in Utrechts voordeel met nog drie wedstrijden te gaan. Ook heeft de Utrechtse ploeg nu vijf punten voorsprong op Jong Willem II. De volgende ronde is thuis tegen Jong AZ en wel op maandag 5 mei.Het beloftenelftal kan zich dan definitief veilig spelen. Het was in Den Haag een echte "battle". Veel strijd, veel irritatie en vooral zeer matig voetbal. Het allerbelangrijkste was het resultaat. Er moest gewonnen worden, de manier waarop was vanavond niet belangrijk. Het Haagse publiek, dit seizoen toch al niet erg verwend, stond vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Tulleners dan ook achter de thuisclub. Trainer Marco Gentile coachte zijn mannen naar voren. Al in de eerste minuut kreeg de thuisclub een goede kans, maar keeper Wesley de Ruiter stond op zijn post. In de tegenaanval, via Tony Tol en Ramon Leeuwin werd Rossini in stelling gebracht, maar zijn kopbal miste kracht. Op het zeer moeilijk bespeelbare veld werden de duels grimmiger en grimmiger. In de 12e minuut claimde FC Utrecht een penalty toen Peter Kopteff in de zestienmeter gevloerd werd en aan de andere kant werd een gevaarlijke vrije trap van Richard Blonk door de Ruiter knap onschadelijk gemaakt. In de 24e minuut knalde Rico Kogeldans de bal, tot verdriet van Den Haag, tegen de onderkant van de lat. Gelukkig voor Utrecht ging hij niet over de lijn. Het bleef spannend. In de 34e minuut kwamen de gasten op een voorsprong. Uit een corner van Rick Kruys kopte Mohammed Faouzi knap raak: 0-1. Tot de rust bleef het rommelig, maar vielen er geen uitgespeelde kansen meer te noteren. In de rust hamerde Nascimento er bij zijn mannen op te blijven voetballen en vooral de duels te winnen. Den Haag zou op zeker met veel passie en strijd aan het tweede deel gaan beginnen.Marco Gentile wisselde in de rust en bracht Frans van Niel binnen de lijnen. FC Utrecht werd in de tweede helft dan ook gelijk onder druk gezet. Het aantal geslaagde counters was in deze fase minimaal. FC Utrecht moest dus steeds meer verdedigen en dus achteruit. Scheidsrechter Tulleners had zijn handen dan ook meer dan vol. Overal op het veld waren kleine brandjes te blussen. In de 68e minuut kwam dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Nadat middenvelder van den Beld, in de eerste helft ingevallen voor de geblesseerde Tol geel had gekregen, scoorde Blonk uit een prima vrije trap de gelijkmaker:1-1. De thuisclub geloofde weer in zijn eigen kansen. In de 76e minuut sloeg echt de vlam in de pan bij een opstootje tussen Wesley de Ruiter en Roel Stoffels. Na het optrekken van de kruitdampen bleek dat beide kemphanen met geel geconfronteerd waren. Ook Rick Kruys moest gedurende wedstrijd flink incasseren. Trainer Nascimento besloot met een dubbele wissel het tij te keren. Binnen de minuut was het succesvol. De invaller Randy Wolters, prima aktie met dito assist, stelde de andere invaller Ingmar Maayen in staat de 1-2 te scoren. In de laatste tien minuten was het bij FC Utrecht echt alle hens aan dek. Met meer geluk dan wijsheid werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. De blijdschap was er niet minder om. Met dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden is de eindsprint echt ingezet.

Gele kaarten: Wesley de Ruiter, Mitchell van den Beld, Ingmar Maayen (allen Jong FC Utrecht), Roel Stoffels, Rico Kogeldans (allen Jong ADO Den Haag)

Opstelling Jong FC Utrecht: Wesley de Ruiter, Jahrizinho Valentijn, Roy Schaap, Mark Rutgers, Nick Kuipers, Rick Kruys, Tony Tol (20e minuut Mitchell van den Beld), Ramon Leeuwin, Peter Kopteff (76e minuut Randy Wolters), Mohammed Faouzi (79e minuut Ingmar Maayen), Giuseppe Rossini.

Jong ADO Den Haag - Jong FC Utrecht 1-2 (0-1)