zondag 13 april 2008

FC Utrecht speelt gelijk, Randy geen speeltijd

Op zondag 13 april 2008 speelde FC Utrecht met 1-1 gelijk tegen De Graafschap. Gregory Schaken had wederom een basisplaats en even zag het er naar uit dat ook Randy Wolters speeltijd zou krijgen. Bij een 0-0 stand en met nog een 30 minuten te gaan mocht de jonge aanvaller gaan warmlopen. Echter in de 72e minuut maakten de "Superboeren" de 1-0. FC Utrecht ging niet bij de pakken neer zitten en 4 minuten later werd dan ook de gelijkmaker gemaakt. De Leidenaar kreeg echter geen speeltijd. De Utrechtse technische staf besloot maar één wissel toe te passen. Gregory Schaken werd in de 83e minuut vervangen door Hans Somers.

Met dit gelijkspel is de kans op de 9e nog niet helemaal verkeken en misschien komt plaats 10 ook nog in aanmerking voor de play-offs. Het komt dus allemaal aan op de laatste speelronde volgende week.

Dsc08631a Dsc08637

zondag, 13 april 2008

De Graafschap-FC Utrecht 1-1

FC Utrecht heeft ook na het gelijke spel van zondag bij De Graafschap nog kans op de negende plaats in de eindstand.
Daarvoor moet de ploeg van Van Hanegem in Stadion Galgenwaard zelf winnen van FC Groningen en hopen op een nederlaag van NEC bij NAC Breda, dat al verzekerd is van de derde plaats. In dat geval glipt FC Utrecht dankzij een beter doelsaldo dan NEC alsnog langs de Nijmegenaren naar de negende plaats.
FC Utrecht zal het op de laatste speeldag tegen FC Groningen wel moeten stellen zonder aanvoerder Gregoor van Dijk en ook Leroy George moet dan toekijken. De gele kaarten die zij dit weekend kregen levert het tweetal een schorsing op van één duel. Van Dijk kreeg zondag zelfs twee keer geel en dus rood.
FC Utrecht had het lot voorafgaande aan het treffen met De Graafschap al niet meer in eigen handen, maar mag dus nog steeds blijven hopen. Al had de ploeg er bij winst in Doetinchem voor kunnen zorgen dat de druk op NEC groter was geweest. Nu volstaat een gelijkspel voor de Nijmegenaren tegen NAC. "We hadden vandaag drie punten moeten halen om echt mee te doen", stelde Van Loen daarom na afloop tijdens de persconferentie.
Pas in de laatste twintig minuten brak de matige wedstrijd tussen De Graafschap en FC Utrecht open. Het matige voetbal was ook toe te schrijven aan het erg slecht bespeelbare veld. Daarover waren beide trainers het na afloop volledig eens. De Graafschap opende wel sterk en raakte na vier minuten spelen de lat.
In de 72e minuut liet Grandel een inzet van Biseswar glippen, waarna Johnson in de rebound toesloeg. Dickoh probeerde nog redding te brengen, maar de bal was al over de lijn geweest. Een paar minuten na die openingstreffer maakte Van der Gun er op aangeven van George weer 1-1 van.
In de slotfase had FC Utrecht de beste kans op een tweede doelpunt. De Graafschap doelman Van Fessem kreeg de inzet van Nelisse niet onder controle, waarna hij in tweede instantie het schot van Van Dijk keerde.
Van Dijk wist op dat moment al dat hij er volgende week niet bij zou zijn als gevolg van de gele kaart die hij in de eerste helft kreeg. In de slotseconden van de drie minuten extra speeltijd hield arbiter Blom hem nog een keer geel voor en dus rood.
  • Score: 72. Johnson 1-0; 76. Van der Gun 1-1
  • Geel: George, Van der Gun
  • Rood: 90+3. Van Dijk (twee keer geel)
  • Opstelling FC Utrecht: Grandel, Valentijn, Dickoh, Keller, Kuipers, Van der Gun, Van Dijk, Schaken (Somers/83), George, Nelisse, Loval