zondag 20 april 2008

Play-offs door winst op Groningen, Randy helaas geen speeltijd

Op zondag 20 april 2008 speelde FC Utrecht in de eigen "Galgenwaard" de laatste competitiewedstrijd tegen FC Groningen. De 1-0 winst leverde FC Utrecht de 10e plaats op en daar de bekerfinalisten Feyenoord en Roda JC ook op plek 6 t/m 9 eindigden is deze 10e plaats genoeg om de play-offs te spelen. A-junior Gregory Schaken stond wederom in de basis en speelde een goede wedstrijd. Helaas kreeg mede A-junior Randy Wolters geen speeltijd vandaag.

Lees het verslag van fc-utrecht.nl hieronder en voor meer foto's klik HIER.

Dsc08694_2 Dsc08704 Dsc08737

FC Utrecht - FC Groningen 1-0 (0-0)

zondag, 20 april 2008
FC Utrecht naar play-offs
De tegenstander in de eerste ronde wordt volgende week pas bekend na de bekerfinale tussen Feyenoord en Roda JC. Bij bekerwinst van Roda neemt FC Utrecht het op tegen Feyenoord. Winnen de Rotterdammers in De Kuip dan treft FC Utrecht de nummer zeven in de eindklassering FC Groningen.
FC Utrecht speelt in die eerste ronde op donderdag 1 mei eerst thuis. De return volgt op zondag 4 mei.
Erik Pieters werd zondag de matchwinner in een volle Galgenwaard. In de eerste minuut na rust verzilverde hij een prachtige aanval met een fenomenale volley. Dat was de beloning voor het goede spel van FC Utrecht vanaf het tweede deel van de eerste helft, waarin de thuisclub een aantal uitstekende kansen afdwong.
Die kwamen na een aarzelende beginfase van FC Utrecht waarin FC Groningen twee keer gevaarlijk werd. Powel kon alleen op het doel afgaan, maar stuitte op Grandel en de keeper van FC Utrecht redde op een schot van De Roover.
Daarna drong FC Utrecht dus aan. Een afvallende bal rolde voor de voeten van Van der Gun. De aanvaller mikte de bal echter zo in de handen van FC Groningen doelman Van Loo. Kort daarna raakte een afstandschot van Van der Gun de lat. Verder kreeg Dickoh van dichtbij een prima kopkans uit een vrije trap. De scrimmage die volgde leverde ook geen succes op.
Vlak voor rust reageerde Grandel opnieuw alert toen Powel weer gevaarlijk dreigde te gaan worden.
Met de vroege treffer van Pieters startte FC Utrecht voortvarend aan de tweede 45 minuten. Via Van der Gun, Nelisse en met name Vandenbergh kreeg FC Utrecht mogelijkheden op een tweede Utrechtse doelpunt. Vandenbergh had de 2-0 op het scorebord moeten brengen, maar de spits miste de opgelegde kans. Het was wel meteen zijn laatste actie, want daarna werd hij gewisseld door Kruys.
Aan de andere kant hield Grandel FC Utrecht op de been met een aantal uitstekende reddingen. Want vooral Powel dook ook in de tweede helft weer een aantal keer dreigend op voor het doel van FC Utrecht en dat zorgde nog voor hectische momenten in de slotfase.
"We wilden vandaag op eigen kracht de play-offs bereiken", aldus Van Loen. "We hebben verdiend gewonnen, met beleving en we speelden als een team. We kunnen nu met een gerust hart naar de play-offs toe leven. Een voorkeur voor een tegenstander heb ik niet, maar het zou me niets verbazen als we weer FC Groningen treffen."
  • Score: 46. Pieters 1-0
  • Toeschouwers: 23.000
  • Arbiter: Van Hulten
  • Geel: Somers (FC Utrecht)
  • Opstelling FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Dickoh (Kuipers/73), Keller, Pieters, Loval, Somers, Van der Gun, Schaken, Vandenbergh (Kruys/82), Nelisse