zaterdag 5 april 2008

Randy Wolters niet mee naar Feyenoord

Op zondag 6 april 2008 gaat FC Utrecht op bezoek bij het Rotterdamse Feyenoord. Op deze dag wordt Randy Wolters ook 18 jaar. Echter trainer Willem van Hanegem heeft besloten de jonge aanvaller niet mee te nemen naar Rotterdam. Randy kreeg op de vrijdag training te horen dat hij zondag niet zou spelen en trainde dan ook zaterdag mee met de beloften.

Na het uitvallen van Lois Loval werd de A-junior bij het eerste gehaald en maakte Randy op 17 februari zijn debuut. Daarna had hij een drukke periode. Trainen en spelen met het eerste, 2 wedstrijden mee doen met de beloften en zelfs tussendoor ook nog een wedstrijd gewoon met de A1. Daarna volgde een rustig weekje waarna er weer een hectische 1,5 week van schoolexamens volgde. Deze drukte had zo z'n weerslag op de jonge aanvaller waardoor het sportief allemaal wat minder ging. Met dit achter de rug was de Leidenaar er helemaal klaar voor om met een frisse start er weer vol tegenaan te gaan.
03334921a
Echter op dinsdag 2 april moest Randy weer een tegenslag verwerken. Opa Joop was in zijn slaap overleden aan de gevolgen van de zeldzame ziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) Opa Joop was de surrogaat opa van Randy. Omdat zijn echte opa's al voor de geboorte van Randy waren overleden kende hij geen andere opa als opa Joop. Dit verdriet had deze week zo zijn weerslag. Trainer Willem van Hanegem zag dat de bijna 18-jarige niet lekker in zijn vel zat en sprak dan ook met Randy. "Je hebt de laatste tijd zo veel meegemaakt. Je bent nog net geen 18 jaar. Het 1e, het 2e, de A1. Je kan niet 34 wedstrijden top presteren. Je koppie moet effe leeg. Vandaag trainen met het 2e, zondag vrijaf en maandag ben je er gewoon weer bij. Dan heb je dinsdag de crematie van je opa. Wat is nu belangrijker, je opa of die wedstrijd tegen Feyenoord? Je opa toch? Dat soort wedstrijden komen wel weer."  Natuurlijk baalt Randy dat hij er tegen Feyenoord en op zijn verjaardag niet bij is en is hij zelfs een beetje teleurgesteld. Maar later op de dag kan hij de beslissing van de trainer wel een beetje begrijpen en accepteert hij zijn opgelegde rust.

Wat wel jammer is dat de confrontatie met een Leidenaar in Rotterdamse dienst niet voor Randy gaat plaatsvinden. Bij FC Utrecht spelen er 2 Leidenaren, Wesley de Ruiter en Randy Wolters, maar ook bij Feyenoord speelt er een Leidenaar, n.l. Tim de Cler. Dit zijn niet de enige overeenkomigheden tussen deze 3. Ze zijn ook allemaal op jonge leeftijd met voetballen begonnen bij v.v. Lugdunum. Tim de Cler speelde bij Lugdunum van zijn 6e t/m zijn 11e jaar. Hij doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax en maakte zijn debuut in het 1e. Via AZ kwam de linkerverdediger bij Feyenoord terecht en is hij inmiddels diverse keren uitgekomen voor Oranje. Wesley de Ruiter speelde tot zijn 10e jaar bij Lugdunum, waarna hij verkaste naar v.v. Noordwijk. Daar haalde FC Utrecht hem weg. Randy speelde van zijn 5e t/m zijn 11e jaar bij Lugdunum. Na één jaartje ADO Den Haag en 4 jaar UVS belandde hij met ingang van dit seizoen bij FC Utrecht.

Tim_de_cler Wesley_de_ruiter Randy_2 Randytimdecler2 

V.l.n.r; Tim de Cler, Wesley de Ruiter, Randy Wolters en uit de oude doos; toenmalige Ajaxied Tim de Cler (20 jr) en Randy Wolters(9 jr) tijdens het sportweekend van v.v. Lugdunum uit juni 1999.

Zondag 06 april '08 wordt Randy dus 18 jaar. Op deze dag is er een rekenkundige bijzonderheid: 06-04-'08, 06+04+08=18. Misschien brengt dit FC Utrecht het beetje extra geluk om de volle 3 punten mee naar de Domstad te nemen.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten