vrijdag 3 april 2015

VVV-Venlo verliest van jong PSV

Voor het paasweekend staan er twee wedstrijden op het programma voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technsiche staf. Op paasmaandag spelen onze geelzwarten de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, op Goede Vrijdag was er de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een eerbetoon aan de onlangs overleden oud-international en oud-VVV-speler Harrie Heijnen. Onze voorzitter Hai Berden sprak de mensen in het stadion toe en vroeg aan het einde van zijn mooie woorden om een daverend applaus voor Harrie. En daar werd uiteraard gehoor aan gegeven.

De wedstrijd begon met twee aftastende ploegen, maar al snel probeerden onze geelzwarten de druk op de Eindhovenaren op te voeren. Dat leidde al snel tot een een paar snelle aanvallen. Via de combinatie tussen Elito en Joppen kwam de bal uiteindelijk bij Platje terecht. Die kopt de bal echter over het doel van Betrams. Ook de corners die de Venlonaren in het eerste kwartier krijgen zijn ongevaarlijk.' Gelukkig voor de Venlose verdediging schieten de Eindhovense voorwaartsen niet met scherp wanneer er een misverstand is tussen Mäenpää en Promes. Quekel krijgt de bal in de zestien maar schiet wild en onbeheerst over. Zo komen onze mannen met de schrik vrij, maar zijn ze wel gewaarschuwd om bij de les te blijven. Deze kans lijkt het signaal voor de roodwitten om wat meer aanvalsdrang te tonen. Toch is de eerste grote kans weer voor de Venlonaren: Van Crooij krijgt de bal van Sevinç aangespeeld buiten de zestien. Hij haalt hard uit en keeper Bertrams kan er ternauwernood de vingertoppen tegenaan krijgen. Even later krijgt Khalouta de bal in een moeilijke hoek aangespeeld. Zijn schot wordt weer door Bertrams verwerkt. Aan de andere kant is het Quekel die de bal op een presenteerblaadje krijgt en ditmaal van dichtbij kiezelhard uithaalt. Mäenpää is kansloos en de stand is 0-1. En 5 minuten later is die achterstand verdubbeld wanneer Boljevic de 0-2 laat aantekenen. Dat is ook de ruststand.

Na de rust komt er vers aanvallend bloed met Wolters. Hij neemt de plaats in van Sevinç. Maar dat helpt de Venlonaren niet: in de tweede helft is het lang wachten op een goede uitgespeelde mogelijkheid van de geelzwarten en Jong PSV leunt comfortabel achterover en probeert er af en toe gevaarlijk met een counter uit te komen. De Venlonaren zijn niet bij machte om de Eindhovense verdediging kapot te spelen. Het duurt tot diep in de tweede helft voordat er een Venlose kans te noteren is: na een afzwaaier van Wolters en een zachte kopbal van Khalouta is het in de 73e minuut Platje die de bal via Khalouta voor zich krijgt in het vijandelijke vijfmetergebied. Hij kan de bal echter net niet onder controle krijgen, waardoor ook deze kans niet tot een doelpunt leidt. En zo stevent de wedstrijd af op een nederlaag voor de geelzwarten. Zeker als Van Crooij ontsnapt aan zijn bewaker en zijn schot van binnen de zestien recht op keeper Bertrams afgaat. Na twaalf ongeslagen partijen op rij moeten de Venlonaren weer eens een nederlaag slikken: voor de tweede maal dit seizoen verlaat een ploeg met drie punten Seacon Stadion - De Koel -. Maandag 6 april is er een herkansing voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf. Dan staat de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma.

VVV-Venlo - Jong PSV 0-2 (0-2)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 38. Quekel (0-1); 43. Boljevic (0-2);
  • Gele kaart: (VVV-Venlo); Rommens, Boljevic, Lukovic (Jong PSV)
  • Toeschouwers: 4.200
  • Scheidsrechter: Koekoek

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Voorn, Promes en Maksimenko; Sevinç (46. Wolters), Nijholt en Elito; Khalouta, Platje en Van Crooij

Opstelling Jong PSV: Bertrams; Noor, Loof, De Wijs (74. Alberto) en Heesakkers; Leemans (86. Rudovic), Van Overbeerk (82. Rayhi) en Rommens; Quekel, Lukovic en Boljevic