vrijdag 10 april 2015

VVV-Venlo wint van FC Eindhoven

Op vrijdag 10 april stond voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf weer een thuiswedstrijd op het programma. In het eigen Seacon Stadion - De Koel - was die avond FC Eindhoven te gast, in een duel om de bovenste plekken van de vierde periodestand.

De wedstrijd begon uitstekend voor onze geelzwarten: na minder dan 100 tellen werd Platje gelanceerd door Altheer, maar het schot dat volgde ging nog over. Enkele minuten later was het wel raak. Na goed doorjagen van Van Crooij, raakte keeper Muyters lichtelijk in paniek. Hij speelt de bal pardoes in de voeten van de aanvaller en die blijft koel, haalt de trekker over en zet de 1-0 op het bord. Iets meer dan 5 minuten later is het Nijholt aan de linkerkant. Die krijgt de bal van een Eindhovense verdediger in de voeten gekopt. Hij denkt niet na en haalt keihard uit. De bal verdwijnt buiten het bereik van de keeper in het zijnet. Onze Finse goalie heeft het niet druk en moet slechts sporadisch in actie komen omdat de Eindhovense voorwaartsen hun vizier niet scherp hebben staan. In de 22e minuut krijgt Platje een diepe bal aangespeeld. Zijn aanname is werkelijk prachtig, maar het schot dat volgt verdient dat predikaat niet: de bal gaat over en naast het doel van keeper Muyters. Binnen het half uur is het nog wel 2-0: na een schitterende combi tussen Van Crooij, Platje en Khalouta is het Van Crooij die de bal beheerst binnenschiet: 2-0. Even later is het weer mooi combinatievoetbal tussen Van Crooij en Platje: met een bekeken hakballetje brengt hij de jonge aanvaller in stelling, maar die aanval strandt in schoonheid en zo blijft FC Eindhoven een grotere achterstand bespaard. Zonder problemen halen de Venlonaren met deze stand de rust. In de tweede helft probeert de Eindhovense staf met een aanvallende wissel de bakens te verzetten. Dat leidt echter niet tot het gewenste resultaat wat betreft het veldspel: de Venlonaren blijven redelijk makkelijk overeind en de Eindhovense dadendrang blijft beperkt tot enkele wilde voorzetten die niet direct doelkansen opleveren.

Na 10 minuten in de tweede helft regent het kansen voor de Venlonaren: eerst is het Van Crooij die met rechts mag uithalen. Dat schot wordt gepareerd door de keeper. De rebound met links is nog harder, maar gaat naast. Daarna is het Khalouta die net niet bij een scherpe voorzet kan komen. Weer even later is het Platje die vlammend hard uithaalt en Muyters tot een katachtige redding dwingt. Na dat Venlose kansenfestival valt het doelpunt echter aan de andere kant: Karg krijgt de bal mooi onder controle in een drukke situatie en propt hem achter Mäenpää tegen de touwen. Daarmee krijgen de Eindhovenaren weer wat meer vertrouwen en moeten de Venlonaren aan de bak. Met iets meer dan twintig minuten te spelen, krijgen de Venlonaren weer enkele goede kansen: eerst is het Van Crooij die over rechts er vandoor gaat. Hij wordt echter naar de buitenkant gedwongen en zijn schot is zwak. Daarna speelt Van Crooij goed Khalouta aan, maar die raakt de bal niet goed. Aan de andere kant brengt de paal redding: Mäenpää is verslagen bij een inzet van Sleegers, maar de bal springt via de binnenkant van de doelpaal terug in de handen van de Finse goalie. Tot grote opluchting van de Venlose keeper en zijn verdedigers. Met Wolters en Maksimenko voor Khalouta en Altheer gaat VVV-Venlo de laatste 10 minuten in met een voorsprong van één doelpunt. Gelukkig ziet de scheidsrechter niet de handsbal van Promes, waardoor een penalty achterwege blijft. Even later is het Van Crooij die gelanceerd wordt door Wolters. De voorzet die volgt is zwak en Elito kan niets met de bal. Daarna mag Van Crooij zelf uithalen, maar zijn schot wordt gekraakt. Ondanks de hectische slotfase met enkele gele kaarten voor de Venlonaren blijft het toch bij 2-1 en mogen de 3 punten in Venlo blijven!

VVV-Venlo - FC Eindhoven 2-1 (2-0).
  • Scoreverloop: 5. Platje (1-0); 29. Van Crooij (2-0); 59. Karg (2-1)
  • Gele kaart: Platje, Van Crooij (VVV-Venlo); Van Hout (FC Eindhoven)
  • Toeschouwers: 3.600
  • Scheidsrechter: Gözübüyük
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Promes, Altheer (82. Maksimenko) en Fleuren; Voorn, Nijholt (77. Elito) en Post; Van Crooij, Khalouta (80. Wolters) en Platje Opstelling

FC Eindhoven: Muyters; Durwael (87. Hunte), Nieveld (46. Deschilder), N'Toko en Van Son; Van Hout, Bourdhouxe en Karg (71. Gunst); Van den Boomen, Swinnen en Sleegers